Fråga:
Hällteknik för dropp / häll över kaffe
EdChum
2015-02-05 02:35:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle vilja veta hur man gör anständigt kaffe med dropp (häll över) kaffe.

Satsen jag köpte var från Japan och jag ser i espressobutiker att de brukar använda en tunn pip ( eller svanhals) vattenkokare för att kontrollera tillförselhastigheten för vatten.

Vad mer är viktigt här förutom finmalen av malet kaffe?

Finns det en rekommenderad uppsättning steg?

Ska jag hälla från mitten utåt eller kanten mot mitten?

Ska jag först "fukta" kaffet?

Finns det en rekommenderad hälltid att utföra allt detta?

Tre svar:
EdChum
2015-02-05 02:35:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Från den här webbplatsen:

 1. Börja med en malstorlek runt grov socker. (Tänk socker i det råa.)

Hur mycket: De flesta dryppdropparna fungerar bäst när de är mellan en halv och två tredjedelar fulla av kaffesump. Något mindre än det, och det kommer inte att finnas tillräckligt med kaffe för att begränsa flödet. Något mer, och din dropper kan rinna över. Du vill också se till att du droppar in i ett tillräckligt stort fartyg. Om du är den mer exakta mätningstypen är ett bra förhållande mellan kaffe och vatten mellan 60-70 gram kaffe per liter vatten (ett massförhållande mellan 1:16 och 1:14.)

 • Rengör ditt vatten (filtreras om du behöver det). Du använder vatten som är cirka 30 sekunder av koka om du häller rakt ut ur din kokande vattenkokare, eller omedelbart av koka om du häller i en andra vattenkokare. Jag gillar ungefär 207 ° F för medelstora till lätta stek och cirka 10 ° lägre för mörka stekar.

 • Starta klockan och tillsätt tillräckligt med vatten för att suga upp allt kaffe (en lite för tidigt droppande är okej). Vänta tills kaffesängen stoppar den ursprungliga svullnaden (cirka 30 sekunder) innan du tillsätter mer vatten.

 • Fortsätt med att brygga. Försök att hälla snabbt, försiktigt och jämnt över kaffets yta, pausa mellan hällen för att tempo din brygga till din önskade bryggtid (se nedan). Avståndet som ditt bryggvatten tappar kan påverka bryggtemperaturen, samt öka eller minska mängden omrörning som det fallande vattnet skapar varhelst det faller i kaffebädden. I allmänhet, ju lägre du häller på, desto bättre, om det inte är av någon annan anledning än att det är lättast att skapa och upprätthålla konsistens.

 • När du slutar tillsätta vatten blir din droppare fortsätter att droppa i mellan 20 och 60 sekunder.

  Din totala bryggtid är cirka 2,5 till 3 minuter för mörkt rostat kaffe och 3 till 4 minuter för medium till lätt rostad kaffe. Detta inkluderar dropptiden efter att du slutat tillsätta vatten.

  svarade du genast på din egen fråga?
  @JustinC ja tanken här är att den här frågan tror jag kommer att vara användbar för andra, jag hoppades på fler svar som om bättre än min kopiera och klistra in jag kommer att acceptera
  Suspended User
  2015-02-05 05:35:25 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Jag rekommenderar starkt alla som tittar på en häll över att ta en titt på Clever Dripper. Det är en hällbryggare med en tallrik i botten som begränsar flödet såvida inte enheten vilar på en kopp . Du kan använda den som en vanlig häll över eller så kan du använda den av en kopp för att branta ditt kaffe. Det möjliggör all kontroll av en press och ett pappersfilters fria kopp.

  För att svara på din fråga beror det på hur du gillar ditt kaffe. Mal finare och / eller häll långsammare så får du en starkare kopp kaffe. Slipa courser och häll snabbare så får du en svagare kopp kaffe. Att hälla från mitten någon gång resulterar i en upphöjd kant runt fälgen, vilket inte är perfekt när jag försöker fylla konen så full som möjligt, men i en riktig häll kan det vara bra. Att hälla från sidan verkar ibland resultera i att en liten ö av torra grunder flyter mitt i konen. Av den anledningen varierar jag i allmänhet mina hällar runt konen för att minimera båda effekterna och rör sedan om för gott mått.

  Peter Turner
  2015-06-24 23:05:45 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Jag är inte säker på vad citatstandarderna för den här webbplatsen är eller om "hej det här fungerade för mig, varför försöker du inte att det gäller" så vänligen nedröst så och peka mig på rätt meta artiklar.

  Men vad jag har gjort, ända sedan jag började hälla över kaffe efter att ha sett Alton Brown berömma det är dygder på Good Eats, är att använda en tekanna med locket stängt och bara hälla långsamt genom visselpipan .

  Det försvårar typ av tekannan om du har något hårt vatten (till och med händer mig med omvänd osmosvatten), men det har inte förstört tekanna i visselpipan och det gör ett bra jobb för att kontrollera flödet och det är billigt och en mångsidig lösning.  Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
  Loading...