Fråga:
Vad är skillnaden mellan Robusta och Arabica?
fredley
2015-01-28 15:36:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olika kaffepaket marknadsför olika mängder 'Robusta' och 'Arabica'? Vad hänvisar dessa termer till och hur påverkar det kaffets smak?

Fyra svar:
qedk
2015-01-28 19:49:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

THIS SHOULD HELP :)

  • En anledning till att smaken inte är lika bra för Robusta är att den har mer koffein jämfört med Arabica. Vilket kan låta som en positiv sak men koffein har en bitter smak som gör det till en obehaglig drink. Robustabönan har faktiskt 2,7% koffeininnehåll, nästan dubbelt så mycket som 1,5% Arabica.
  • Arabica innehåller nästan 60% fler lipider och nästan dubbelt så mycket koncentration av socker än Robusta. Denna faktor har förmodligen också stor inverkan på varför vi föredrar smaken av Arabica.
  • Ur ett prisperspektiv är Robusta gröna bönor ungefär hälften av priset på Arabica gröna bönor på råvarumarknaden.
  • Robusta är lättare att sköta på gården, har högre avkastning och är mindre känslig för insekter - extra koffein är ett kemiskt försvar för kaffefrön eftersom mängden i Robusta är giftig för buggar.

Alla dessa faktorer hjälper till att öka utbudet och sänka insatskostnaderna för jordbrukare att producera. Med denna mer attraktiva prispunkt skulle många roaster på dagen lägga Robusta till sin blandning i ett försök att sänka sina kostnader och öka sina vinster. När kaffe ursprungligen såldes på 1900-talet försämrades kaffekvaliteten långsamt och långsamt i ett försök för företag att pressa mest vinst.

Var hittar du det: Numera är det inte ofta du hittar Robusta i en kaffeblandning eller i kaféet. Om du dricker snabbkaffe? Det är nog allt Robusta ... men du bryr dig förmodligen inte så mycket om smak. I din espressoblandning? Det är en blandad påse. Bokstavligen. Konstigt nog används Robusta fortfarande i stor utsträckning som en del av espressoblandningar - särskilt blandningar i italiensk stil. Det sägs hjälpa till att förbättra crema . En sak att notera är att det är inte alltid fallet trots associeringen med Arabica av högre kvalitet och Robusta som lägre kvalitet. Högklassig specialitet Robusta-kaffe kommer vanligtvis att smaka lika bra som eller bättre än low-end Arabica. Robusta Robusta är dock inte allmänt använt eller tillgängligt. Snarare används Robusta vanligtvis som fyllmedel eller kostnadsreducerande.

  • Robustabönor är mycket mer cirkulära, medan Arabica är mer ovala.
  • Klorogensyra är en betydande antioxidant och en insektsavskräckande. Robusta är 7-10% CGA och Arabica har 5,5-8% CGA.

Hämtas från The Roasters Pack.

Vogel612
2015-01-28 15:38:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Robusta och Arabica hänvisar till olika bönor som används till kaffet.

I allmänhet kan man säga att Arabica-bönor innehåller mindre koffein och mindre syra än Robustabönor.

Robusta-växten har ett större skördeutbyte än arabica och innehåller mer koffein - 2,7% jämfört med arabicas 1,5% - Wikipedia

Detta innebär att Arabica-bönor vanligtvis ger ett jämnare kaffe än Robusta-bönor. Robusta verkar användas som fyllmedel i kaffeblandningar av låg kvalitet, men är uppenbarligen den föredragna bönan för italiensk kaffekultur på grund av dess starkare smak

När det gäller italiensk kaffekultur vet jag att ingen 100% Robusta säljs i Italien, men nästan alla större varumärken har en 100% Arabica-espresso. Huvudbidraget från Robusta är att det resulterar i en bättre crema, men detta beror också på hur fint kaffet males och på maskinen som används för att bereda det. När det gäller smak är rostningsprocessen en annan viktig faktor, med mörkare rostar föredras i Italien.
Indzi
2016-12-13 18:36:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På den globala marknaden för kaffebönor utgör Arabica kaffebönor cirka 60% av marknaden, Robusta cirka 35% och 5% består av andra kaffebönor som Liberica. Båda kaffebönorna tillhör det botaniska släktet Coffea och undergenet av Eucoffea, med Arabica som det kommersiella / handelsnamnet för Coffea Arabica och Robusta är det kommersiella / handelsnamnet för Coffea canephora. Världskaffehandeln: arabica och robusta.

enter image description here

Arabica-kaffebönor skiljer sig från Robusta-kaffebönor på så många nivåer. Här är de som jag känner till:

Växtförhållanden: Arabica-kaffe odlas i de kallare bergen över 1000 meter och upp till 2500 meter, medan Robusta vanligtvis odlas på lägre höjder i varmare klimat. Robusta är också mer sjukdoms- och skadedjursresistent än Arabica.

Ursprungsland: Arabica kaffebönor produceras främst av Brasilien, Columbia och Etiopien, medan Robusta produceras av Vietnam, Brasilien, Indonesien.Orostad bönafärg (ovan): Arabica kommer att vara en mörkare nyans av grönt i sin orostade form, där Robusta tenderar att vara mer halmfärgad.

Koffeininnehåll : Koffeinhalten i Arabica varierar från 0,85 till 1,4%, medan koffeinhalten i Robusta sträcker sig från 1,7% till 4,0%. Så i genomsnitt har Robusta mer än dubbelt så mycket koffeininnehåll som Robusta.

Kemi: Arabica har cirka 60% mer lipider (fettsyror) än Robusta som spelar en roll för att främja Arabicas övergripande överlägsna kopp.

Visuellt: Arabica är långsträckt i form medan Robusta är rund. Arabica är stor i storlek medan Robusta är liten (halva storleken). Arabica är en plattare kupol medan Robusta är mer som en bubblakupol. Arabica har en variant på undersidan, medan Robusta har en i allmänhet rak veck.

Pris: Arabica handlas vanligtvis till dubbelt så mycket som priset på Robusta på grund av Arabicas lägre växtutbyte, höga arbetskraftsintensitet i jordbruket och ökade kostnader förknippade med grödor som odlas på högre och svårare terräng.

Handel: Arabica är kaffebönan som köps av kaféer, medan Robusta är kaffebönan som vanligtvis används för att göra snabbkaffe, även om de bättre kvaliteterna av Robusta kan blandas med Arabica i några caféerbjudanden. Fodralet för den ödmjuka Robusta-kaffebönan.

Smak: Arabica ger en sötmjuk, mild och aromatisk smak med en mjuk, fyllig pall medan Robustabönor ger en hårdare, bitter smakprovning som ofta beskrivs som kornliknande, havregryn och träig. Där Arabica kan producera en mängd olika smakanteckningar inklusive fruktig, choklad och nötig, är Robusta bara Robusta.

Det finns några sätt att skilja visuellt mellan Arabica och Robusta kaffeböna

Som regel i rostad form:

  1. Arabica är oval i form medan Robusta är rund
  2. Arabica är stor i storlek medan Robusta är liten (halva storleken)
  3. Arabica är en plattare kupol medan Robusta är mer som en bubblakupol.
  4. Arabica har en variant på undersidan, medan Robusta har en generellt rak veck.

enter image description here

Du skrev mycket intressant information här! Kan du citera en eller två referenser för huvudinnehållet och bilderna?
Jag skrev det här svaret för några månader tillbaka till ett annat forum .... jag kommer att försöka skicka referenserna så fort som möjligt.
user167263
2016-03-26 07:10:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet att Arabica är en högsta kvalitet på kaffe medan Robusta är mindre och billigare. På mitt företag gillar dock mina medarbetare och jag en blandning av båda. Det är därför vi alltid köper den bästa typen av båda och brygger dem själva på kontoretDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...