Fråga:
Vilken volym bönor ger en matsked malet kaffe?
user2837
2016-07-10 13:31:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har nyligen bytt från att använda förmalt kaffe till att mala mina egna bönor.

Med förmalen använde jag 1,5 msk per kopp, men när jag använde motsvarande i bönor (före malning ) kaffet var märkbart svagare. Detta är meningsfullt till viss del, eftersom packningstätheten för bönor är lägre än marken.

Finns det ett etablerat förhållande mellan bönor och mark som jag kan använda för att exakt bestämma vilken volym bönor jag behöver slipa för att producera samma styrka som jag hade tidigare?

Bortsett från förpackningstätheten, finns det någon annan anledning till att bönorna skulle vara svagare än malda på lika massbasis?

Sju svar:
Shiri
2016-07-11 13:52:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Här är ett tillfälle att börja förfina din bryggningsprocess.

Kaffebryggare, inklusive jag själv, brukar använda vikten som vår måttenhet i motsats till volymen eftersom bönstorlekar varierar betydligt redan utan att redovisa ursprung eller rostning nivå. Alla dessa faktorer kommer att förändra den verkliga mängden kaffe som du tror att du har malt en gång och också ändra de extraktionsparametrar som behövs för att göra en kopp kaffe av "samma styrka". tvivlar på att bönorna du använder är av samma sort som det förmalda kaffet du brukade använda. Inte allt kaffe kommer att smaka samma eller brygga samma, och det bästa sättet att spåra och förfina din bryggning efter din smak är att noggrant mäta din böna (ursprung / blandning, rostnivå, använd vikt, malstorlek), vatten (till kaffe förhållande, temperatur, renhet) och extraktionstid. Beroende på vilken bryggningsmetod du använder kan det finnas fler parametrar du måste ta hänsyn till, men i slutändan kommer ovannämnda faktorer alltid att spela en roll i någon form av kaffebryggning.

Börja med att väga en mängd för- malet kaffe som du tidigare använt för att ta reda på hur mycket kaffe du använde exakt och börja med att mala så mycket av dina nya bönor att brygga.

Lycka till!

Jag är ledsen att nitpick men du mäter vikt, inte massa. Du har dock rätt, vikt är ett mycket mer tillförlitligt sätt att mäta kaffe eftersom tomrumsförhållanden kan vara överallt beroende på hur fin du maler kaffet och vilken typ av kvarn du använder.
@PJNoes Tack. Du har rätt. Jag har ändrat svaret.
Eftersom det här svaret blir nördigt, ska vi dricka sex gånger starkare kaffe på Månens yta? Jag tror, ​​vi kan säkert fortsätta att mäta vikten på jorden. Följaktligen, inom acceptabelt fel, anta att den är lika med massa och bygg sedan upp våra bryggtekniker på det. Jag har aldrig sett en viktbro som visar enheten som "kgf" ​​eftersom den mäter vikt. Människor använder knappast lika vapen för att faktiskt mäta massa genom jämförelse ...
Vikt mot massa är irrelevant om du inte har olika tyngdkraft. Så länge han bara mäter här på jorden mäter han skillnader eller likheter i både vikt och massa.
Jag skulle säga att du sannolikt borde dricka cirka sex gånger starkare kaffe på månen, för då kommer du att vara mycket trött inte bara från träning för rymdresor utan också från din långa resa och sover i en obekväm, upprätt, kardborre säng.
MTSan
2016-07-10 18:32:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baserat på min egen erfarenhet har malt kaffe eller kaffebönor mer eller mindre samma volym per gram.

Författaren delar också samma upplevelse med mig på sin blogg här med lite experiment och ett bra foto.

Jag antar att skillnaden i styrka kan vara ett resultat av olika bönakvalitet. Smaken av kaffebönor beror på många faktorer som du kan hitta i den här diskussionen.

wearashirt
2016-07-10 22:13:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan det vara möjligt att ditt tidigare malda kaffe var finare än hur du maler ditt kaffe nu? Prova en finare slipning med din vanliga mätning och se om du kan förbättra styrkan.

Jerry101
2016-07-24 04:08:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tips 1: Mät volymen efter slipning (igen) så att förändringen i packningstätheten för slipning inte kommer att vara en faktor.

Vid en medium slipning som lämplig för en droppkaffebryggare (Baratza # 20), jag tycker att förhållandet före / efter malning är nära 1: 1. Vid en finare slipning som lämplig för en AeroPress (Baratza # 14) är det malda kaffet betydligt mindre tätt. En finare slipning ger en lägre förpackningstäthet.

Tips 2: Väg det malda kaffet och jämför det med vikten av malet kaffe som du använde så att densitetsvariationen mellan bönor kommer inte att vara en faktor. (Enligt uppgift är mörkare rostar mindre täta än lättare rost eftersom rostning tar bort vatten.)

Tips 3: Då kan du fokusera på att justera kvarnen. Malstorlek gör stor skillnad i den resulterande smaken. Som @wearashirt noterade låter det som om du behöver en finare slipning för att få dina önskade resultat.

Genom att göra ett triangelprov fann jag att ett justeringssteg gör en pålitlig märkbar skillnad mellan slipning nr 20 (min favorit) och nummer 21 (andra val) med hjälp av en Baratza Encore burr kvarn. Kvarnens justering går från # 0 till # 40, och skillnaden +1 är för liten för att urskilja visuellt. Gör först sida-vid-sida-icke-blinda jämförelser av slipstorlekar eftersom det är snabbare än ett triangelprov.

Tyler Tate
2016-07-26 04:16:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En bra tumregel är att följa ett förhållande 1:15 mellan kaffe och vatten. Så för varje 1 gram kaffe, tillsätt 15 gram vatten, vilket täcker till cirka 3 matskedar kaffe för varje 1 kopp vatten.

Har du källor till detta? Är det här en restaurang?
Un-feed
2019-07-05 22:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Öh, det översta inlägget är fantastiskt. Förresten, om du har definierat hur din idealiska kaffesmak är som att du kanske tycker att den här kompassen är till hjälp.

enter image description here

Seth Kolodny
2018-01-15 12:44:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För fransk press för att räkna ut ett förhållande mellan 1 och 4 kaffe till filtrerat vatten, en handgräskvarn och temp-reglerad vattenkokare i 200 grader, har jag hittat 7 matskedar malet kaffe ger 28 uns joe ... 8 ger 32 gram. Jag häller kaffe i min franska press, lägger till varmt vatten, väntar fyra minuter och kastar mig för att hälla varje droppe i en tumlare.

Seth KolodnyDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...