Fråga:
Bästa filter att använda för kallbrygga?
Alastair Montgomery
2015-09-24 13:21:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad är det bästa filtermaterialet att använda för DIY för kallbryggt kaffe?

När jag använde en hälltratt med ett standardpappersfilter verkar det bli igensatt snabbare än vid varmbryggning.

Fyra svar:
hoc_age
2015-09-24 16:37:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tycker att samma problem med kallbryggning tar lång tid. Även om vi redan har några frågor om detta i , tror jag att det kan stå på egen hand!

Jag använder en "tvåfas" metod : använder först ett "primärt" eller "grovt" filter som en fransk presskolv som beskrivs här och någon annanstans, eller ett metallnät te eller kaffe filtrera enligt beskrivningen här, eller till och med en strumpa eller trasa som föreslås av den här frågan. Detta spänner igenom snabbt, men filtrerar bara de större partiklarna som mycket snabbt skulle täppa till ett pappersfilter. För det andra lägger jag det genom ett pappersfilter (jag tycker att Hario-filter dräneras snabbare än filter i Melitta-stil). Jag tycker att det här fungerar bäst av alla inställningar jag har använt.

För fullständighet har vi redan några frågor om detta. Se till exempel underlätta kallbryggning för några fler idéer om "förfiltrering"; se start och utrustning för några andra tips; och prova till och med kallbryggning med AeroPress.

PabTorre
2015-09-26 06:15:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har fått bra resultat kallbryggning med ett aeropressfilter, liksom med ett V60 bambupapperfilter. Se till att du lägger till två filter, ett under ditt malda kaffe och ett på toppen, så att dropparna fördelas jämnt i kaffet.

Teresa M.
2016-09-08 05:17:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har hittat det enklaste och renaste sättet att göra kallbryggt kaffe med en kanna och en mjölkpåse. Jag använder också filtrerat vatten för att se till att jag får den bästa smaksatt kallbryggan jag kan eftersom vi dricker så mycket av det. ChestBrew har en fantastisk instruktionsvideo om den här metoden som är till stor hjälp.

user8264
2018-03-28 11:19:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dessa fungerar bra för mig

https://www.amazon.com/Cold-Brew-Coffee-Filters/dp/B072MGP456

Jag gillar inte att ha en massa utrustning, så de får jobbet gjort för mig.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...