Fråga:
Vilka faktorer påverkar cremaproduktion i espresso?
alexander
2016-06-01 23:51:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag behöver mer crema ovanpå min espresso. Vilka är de viktigaste faktorerna bakom att producera crema när du gör espresso?

Roligt crema (eller pseudo-crema) faktum - vanligt automatiskt droppkaffe från vanliga kaffekällor kan producera stora mängder (pseudo-) crema om de bara placeras i en mixer. Glömde att tillsätta socker i iskaffe innan det blev kallt, så jag slog det i mixern för att blanda sockret i, snarare än att röra länge. Skummande, skummande, ganska stabil crema till max. Nu gör jag det medvetet ;-)
Ett svar:
MTSan
2016-06-02 16:11:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kopierar härmed ett mycket trevligt uttalande från slutsatsen från Illy & Navarinis undersökningsdokument:


De flesta uppgifter som rapporterats i denna översyn kan föreslå att espresso bryggning kan beskrivas som ”ett snabbt sätt att överföra koldioxid från rostat och malet kaffe till en liten kopp med varmt vatten under tryck”. Detta leder sedan till fakta att koldioxid för espressokaffe måste vara:

  • genereras genom rostning

  • upprätthålls i bönor med rätt förpackning

  • underhållet i malet kaffe

  • solubiliserat i vatten

  • släpps ut i drycken.

I detta ramverk har uttalanden som "något fel vid slipning eller perkolering, i temperatur eller extraktionsnivå en omedelbar effekt på påtalas av färgen, strukturen och uthålligheten hos skummet ”eller” skummet är signaturen för en väl förberedd espresso ”kan väl motiveras. I själva verket är skumvolym, uthållighet och konsistens konsekvenserna av koldioxidhalten som ursprungligen var närvarande i kaffet. Förutom vikten av koldioxid i espresso-skum, tror vi att koldioxid kan spela en roll även ur smakperspektiv.


Därför; du måste hitta färska fina Arabica-bönor, rosta ordentligt, avfetta för rätt tid, mala dem väl, brygga på lämpligt sätt med anständigt vatten direkt efter slipningen.


Obs! Se denna diskussion för användning av percolation i vetenskapliga artiklar. Det betyder helt enkelt bryggaDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...