Fråga:
Räcker tvål / vatten för att få en rent kaffemögel från min mugg?
Jaken Herman
2015-10-02 00:43:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Typiskt problem med lat kille - Jag rengjorde inte koppen efter att ha använt den och har inte använt koppen på ungefär tre veckor. Det har satt på en hylla på mitt kontor. Jag märkte idag att det hade några små mögelstötar längst ner (måste bara ha varit en tunn filmfilm kvar).

Jag tog ner den till vårt kök på jobbet och skrubbar med tvål och vatten och en svamp. Är det säkert att dricka ur det?

Jag läste runt och många säger att det är säkert, många säger osäkra. Det fanns många förslag att bara bleka koppen. Det verkar lite för mig.

Är tvål och vatten tillräckligt starkt? Jag tvättade tre gånger.

En planet full av studenter är ett bevis på att kaffeform inte dödar ;-) Köksvampen är uppenbarligen det smutsigaste i ditt hus / kontor. Jag tror att blekningsrester kommer att göra dig mer skada. Lite penicillin skadar inte ;-)
Vilken typ av mugg är det?
Fråga - hur tuff är du?
-1
Ett svar:
hardmath
2015-10-07 17:08:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle känna mig säker på att dricka ur en keramisk mugg efter en bra tvättning med tvål och vatten. Släta (glaserade) keramiska ytor rengörs lättare än grova, så kanske de grova förtjänar extra ansträngning.

Om det finns en oro för att desinficera muggen, sätta vatten i muggen och lämna den i mikrovågsugn på hög tills vattnet kokar bör döda någon mögel. Enligt detta Penn State Extension-bulletin 2012 om viktiga temperaturer för livsmedelssäkerhet:

Bearbetning av livsmedel i ett kokande vattenbad dödar de flesta bakterier, mögel och jäst.

Varje gång du kokar vatten i mikrovågsugnen, se till att du ger det en bra rörelse innan du slår på strömmen. En mikrovågsugn kan överhetta stillastående vatten. Överhettat vatten kan "explodera" ur behållaren när det störs. se http://www.animations.physics.unsw.edu.au/jw/superheating.htm


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...