Fråga:
Kirkland kaffebönor laddas?
Peter Pei Guo
2018-03-13 18:19:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyligen märkte jag något intressant med Kirklands kaffeböna. Efter att jag mald bönan och tömde på pappersfiltret, fastnade några fragment faktiskt på filtrets vägg - som om de lockades / drogs av väggen och delvis övervinner gravitationsdraget istället för att helt enkelt stanna längst ner.

Jag märkte det här för några månader sedan, över tiden, observerade jag och kan bekräfta att: detta hände inte med andra märken av bönor - så jag tror inte att detta orsakas av pappersfiltret eller kvarn.

Inte säker på om jordbönan nödvändigtvis är elektroniskt laddad, men det kan verkligen vara en potentiell förklaring.

Vet någon vad som orsakade detta?

Har detta varit konsekvent över malning med kirklandbönor eller var detta ett engångsfenomen?
http://se.businessinsider.com/heres-why-coffee-smells-so-good-2015-2 Kan vara till hjälp
Det är sant. Jag antog alltid att det var deras förpackning. Jag får aldrig det när jag går till en lokal butik som packar sina bönor i papper.
Ett svar:
m.c. von s
2019-02-04 23:49:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hej, det är inte troligt att det är ett drag av kirklandbönor eller förpackning av bönorna. Statisk elektricitet kan byggas upp mellan kvarnen och bönorna. - Du kommer att notera att bönorna också kommer att hålla fast vid sidorna av det receptbelagda de kommer i.

Här är ett hack för att åtgärda detta i kvarnstadiet det använde små mängder fukt som sannolikt minskar vad som händer i kvarnen som ger statisk elektricitet: två material som gnuggar mot varandra - och ja bli laddad och stöta från varandra.

Nu kanske inte alla bönor har samma effekt på samma nivå baserat på fuktinnehåll - dunno - eller kanske dess bara fuktighetsnivåer och malstorlekar. Men förutsatt att det för dig bara är kirklandbönor, och alla andra inställningar förblir desamma, kanske du vill prova detta hack och se om det sorterar problemet.

Var angelägen om att höra hur ditt test går.

m.c.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...