Fråga:
Vilken utrustning behöver jag för att göra espresso hemma?
starsplusplus
2015-02-04 22:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ursäkta rookiefrågan, men jag är nybörjare i kaffe. (Jag skyller på min nationalitet; jag växte upp med te.;))

Vilken utrustning behöver jag exakt få från kaffebönor till en kopp espresso som jag kan dricka?

Ett svar:
EdChum
2015-02-04 22:44:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det enklaste är en böna-till-kopp-maskin som någon av dessa, dessa kommer att slipa en förutmätt mängd bönor, värma vatten och pumpa in i din kopp och fördela den använda marken till en mark soptunnan internt.

Om du går åt andra hållet behöver du minst någon form av kvarn (helst burrtyp) som kan vara manuell eller elektrisk.

En 'normal' espressomaskin som dessa som kanske eller inte har en mjölkskummare.

Du kan välja en maskin i digital skala för att väga dina bönor, eventuellt mineralvatten om du hatar avkalkning av din maskin.

Vågen är för att mäta en exakt mängd bönor, jag gör det för att jag har en manuell kvarn. Vattnet är billigt stilla mineralvatten eftersom jag bor i södra England och vattnet är så otroligt hårt att det har tatueringar.

Du behöver också koppar för att dricka slutprodukten.

Huh. Jag antog att jag antingen var tvungen att köpa en kvarn eller köpa jordbönor. Kan du förklara vad du ska göra efter det?
Frågar du om att fästa det malda kaffet i hållaren och sedan klämma fast på maskinen och sätta på den?
Jag frågar vad nästa steg är efter att mala kaffet (förlåt, kommentaren var dåligt formulerad - jag var mitt i redigeringen för att klargöra när jag såg din kommentar). Jag har hört talas om filter och percolators och cafetières, men jag vet inte vad skillnaderna är eller hur jag är tänkt att använda dem.
Du frågade om espressokaffe som kräver 9 bar tryck, de andra sakerna du nämnde använder bara gravitation och / eller ånga för att extrahera smaken
Ah, rätt. Jag kanske ställer fel fråga. Är espresso det jag behöver börja med om jag vill göra en latte eller cappuccino eller vad som helst? Eller kan jag börja med det kaffe som kommer ut ur de andra enheterna?
latte och capuccino kräver en mjölkskummare, detta kan göras med en separat enhet och kan läggas till kaffe tillverkad med andra metoder men förvänta dig inte fantastiska saker, varje metod producerar olika smakprovskaffe så det beror på dina preferenser, budget och utrymme
Tack för hjälpen. Jag hade inte insett att espressotillverkning var så annorlunda. Jag har redigerat min fråga för att bättre matcha ditt svar och kommer förmodligen ställa en ny fråga om de andra metoderna.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...