Fråga:
Är det nödvändigt att ha ett portafilter i flaskhuvudet när det inte används?
stevvve
2015-01-31 21:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vissa säger att det är fördelaktigt för maskinen att hålla ett portafilter i flaskhuvudet och påverkar espressokvaliteten (genom att hålla portafiltret varmt).

Är detta korrekt ? I så fall vad är fördelarna med att göra det?

Två svar:
Tim Post
2015-01-31 21:55:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Att hålla portafiltret varmt (och ta emot / tappa en dos i ett varmt portafilter) ska resultera i att ytterligare oljor släpps ut i extraktionen, vilket i teorin leder till en mer fullständig dragning och mer crema. Det är också tänkt att öka fördelarna med före infusion.

Jag har experimenterat långt med detta, och kan inte påvisa någon skillnad mellan ett skott extraherat från ett kallfilter och ett som extraherats från en varm. Det kanske bara märks på avancerade (större) maskiner eller helt enkelt större filter.

Mekaniskt är det tillräckligt med övning eftersom det skulle hjälpa grupphuvudet och portafiltret från att skeva självständigt, till och med någonsin så lite. Trots att tätningen de gör hjälpas av det lutande planet som filtret rör sig för att nå huvudet, är det fortfarande bra för filtret att passa ordentligt med maskinen.

Jag frågade min barista om detta efter att Joel nämnde det , och han sa också att det är en bra praxis att hålla.

tl; dr; Det kan inte skada, och det kan hjälpa, men YMMV på mindre maskiner.

redigera

Experiment i olika pressar och mängden crema de producera har visat att förvärmning av metall filter ger mer crema. Detta undvek mig eftersom jag äger en ganska bra maskin som värmer upp filtret snabbt efter att det har fästs på maskinen.

Noggrannheten beror på din maskin. Resultatet kan vara mer crema och allt som en mer fullständig utvinning innebär.

förslag>

Testa det på din maskin och se om det gör en märkbar skillnad.

Håller inte portafiltret i grupphuvudet mellan användning slitage huvud-portafilteranslutningen?
svinto
2015-03-25 00:59:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Förutom vad Tim Post skrev, har jag förstått att det att hålla portafiltret i maskinen hindrar packningen från att torka så att du inte behöver byta ut den så ofta. Jag placerade mitt portafilter bredvid maskinen men har börjat förvara det i maskinen. Sedan dess har jag upplevt längre packningslivslängd.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...