Fråga:
Kommer jag att bli beroende av koffein?
mr.Arrow
2015-09-14 06:03:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om jag dricker kaffe varje dag, blir jag beroende av det, eller är det bara en myt?

Finns det någon risk för min egen hälsa på grund av koffein?

möjlig duplikat av [Kommer jag att utveckla ett koffeinberoende genom att hoppa över två dagar?] (http://coffee.stackexchange.com/questions/1991/will-i-develop-a-caffeine-dependency-by-skipping-2-days )
Det är en positiv sak
Om detta är en allvarlig fråga skulle jag tro att du skulle ställa en vårdpersonal. Om du redan dricker kaffe varje dag (du säger att du redan har "symtom" i kommentaren nedan), har du inte redan svaret på din första fråga?
kanske är jag inte säker på om dessa symtom kommer från kaffe
@daniel Bara för att du gör något varje dag betyder det inte att du är beroende.
@Frisbee: Helt överens. Jag känner människor som har druckit flera koppar om dagen i årtionden och kan ta eller lämna det. Det är inte beroendeframkallande för de flesta, och (se mitt svar nedan) Jag ifrågasätter om termen "missbruk" verkligen är vettigt i detta sammanhang. Så när OP säger att han har några av symtomen (aortastyvhet?) I Nick Udells svar, undrar jag om han letar efter ett särskilt svar. Om inte, är symptomen verkligen allvarliga och jag undrar varför han inte frågar en läkare om det.
Jag har gått från att dricka en 4-kopp kaffe per dag till att dricka den maayybee var fjärde dag. Sätt dig bara i situationen att inte kunna dricka kaffe så kan du bryta "missbruk". Bara ett förslag.
@Coffee varför är det en positiv sak :)? att vara beroende..
Fyra svar:
Nick Udell
2015-09-14 16:01:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt denna recension som publicerades i Psychopharmacology är det väldigt mycket inte en myt.

Koffeintillbakagångssyndromet har karaktäriserats väl och det finns tillräckligt med empiriskt bevis för att motivera inkludering av koffeinuttag som en störning i DSM och översyn av diagnostiska kriterier i ICD.

Mer uttryckligt (betona min egen):

Av 49 identifierade symptomkategorier uppfyllde följande 10 giltighetskriterier: huvudvärk, trötthet, minskad energi / aktivitet, minskad vakenhet, sömnighet, minskad nöjdhet, deprimerat humör, koncentrationssvårigheter, irritabilitet och dimmigt / inte klart huvud. Dessutom bedömdes influensaliknande symtom, illamående / kräkningar och muskelsmärta / styvhet representera giltiga symptomkategorier. I experimentella studier var förekomsten av huvudvärk 50% och förekomsten av kliniskt signifikant nöd eller funktionsnedsättning var 13%. Vanligtvis inträffade symtom 12–24 timmar efter avhållsamhet, med toppintensitet vid 20–51 timmar och under en varaktighet av 2-9 dagar. I allmänhet ökade förekomsten eller svårighetsgraden av symtom med ökad daglig dos; avhållsamhet från doser så låga som 100 mg / dag gav symtom . Forskning granskas och indikerar att förväntningar inte är en avgörande faktor för koffeinuttag och att undvikande av abstinenssymptom spelar en central roll i vanligt koffeinkonsumtion.

När det gäller hälsorisker, bortom symtomen vid abstinens har koffein kopplats till ett antal tillstånd, såsom:

Så för att sammanfatta: Ja, du kan vara beroende av koffein. Nej, det är ingen myt. Och det verkar som om du behöver så lite som 100 mg per dag för att bli beroende, det motsvarar 1,5 espressobilder enligt den här länken.. Långvarig koffeinanvändning kan vara skadlig, måttlighet rekommenderas.

mycket bra @nick thx
Jag har redan några av dessa symtom
Ärligt talat representerar inget av dessa symtom något som tyder på begär. Tillägg till mig är när din kropp längtar efter något, som om det var ett behov. (dricker, äter, shag, dricker kaffe?) Jag inser att det är problematiskt att sluta kaffe, jag känner mig personligen sömnig när jag gör det. Men jag har inga bilder av kaffekoppar som flyter runt mina ögon. Jag tänker inte på det. Kanske är det beroendeframkallande för vissa människor, men inget du nämnde är ett bevis på detta.
Jag håller inte med din definition av missbruk. Collins definierar det som "villkoret att vara onormalt beroende av någon vana, särskilt tvångsmässigt beroende av narkotika". Kärnan här är ** onormalt beroende av någon vana **, jag citerar också mitt svar "undvikande av abstinenssymptom spelar en central roll i vanligt koffeinkonsumtion." Misslyckandet med att upprätthålla vanan leder till abstinenssymptom, undvikandet av dessa symtom har visat sig orsaka vanlig konsumtion. Dessa människor är beroende av sin vana för att undvika tillbakadragande och är därför beroende.
mänsklig vana, smak och gilla är också en rimlig förklaring till mänskligt intresse för kaffe, och forskningen är inte på något sätt avgörande eller enhällig eller till och med starkt viktad mot de resultat som anges här, som uppriktigt sagt är paranoida statistiska avvikelser. Detta svar är ren våningssäng.
Jag skulle gärna läsa källorna för dina slutsatser om du kunde dela dem. Jag skulle älska att koffein inte skulle vara beroendeframkallande.
daniel
2015-10-09 11:12:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även enligt forskare som hävdar förekomsten av koffeinberoende är den statistiska sannolikheten för beroende mellan 9% och 30%. Om du bestämmer dig för att du är bland dem som drabbas av negativa effekter av kaffekonsumtionen kan det vara klokt att hitta en ersättning för kaffe.

Nedan följer ett abstrakt från en artikel, "Är kaffe beroendeframkallande - en recension av litteraturen, "av S. Patel i Journal of Drug and Alcohol Abuse (2006), vol. 32 (4), 493-502, vilket tyder på att "missbruk" är en för stark term.

Sammanfattning: Den allmänna användningen av termen missbruk är att regelbunden konsumtion är oemotståndlig och att den skapar problem. Koffeinanvändning passar inte denna profil. Dess intag skadar inte individen eller samhället och dess användare tvingas inte konsumera det. Även om upphörande av regelbunden användning kan leda till symtom som huvudvärk och slöhet, vänds dessa enkelt och pålitligt genom intag av koffein. Vissa har hävdat att fortsatt koffeinbruk är ett försök att undertrycka abstinenssymptom av låg kvalitet som sömnighet och slöhet. I vissa måttliga användare är detta möjligt; i experimentella sammanhang är fenomenet dock för inkonsekvent för att utgöra ett tillförlitligt giltigt syndrom.

Den aktuella artikeln i punkten WebMD säger att koffeinberoende är en myt. , med "viss sanning", avslutande:

Den här har viss sanning, beroende på vad du menar med "beroendeframkallande." Koffein är ett stimulerande medel för det centrala nervsystemet, och regelbunden användning av koffein orsakar milt fysiskt beroende. Men koffein hotar inte din fysiska, sociala eller ekonomiska hälsa som beroendeframkallande läkemedel gör.

I ett självformulerat "faktablad" publicerat av Johns Hopkins Behavioral Pharm. Res. Enhet, här baserat på flera studier, beskriver arket svar på en telefonundersökning där mellan 9% och 30% (beroende på vilka symptom som erbjuds) av koffeinanvändare medgav symtom associerade (av psykiatriker) med missbruk . Bladet drar slutsatsen att det finns ett "kliniskt meningsfullt koffeinberoende syndrom."

Det verkar som om experter kan vara oense, åtminstone om formuleringen, särskilt när formuleringen kan få ekonomiska eller juridiska konsekvenser.

En omtänksam kommentar av Betty Kovacs, MS, RD, från artikeln Medicine.Net om den här frågan:

Jag vet inte om vi behöver klassificera koffein som beroendeframkallande eller något som du kan vara beroende av. Jag tror att vi måste utbildas om fördelarna och nackdelarna med det i våra dieter och vara medvetna om hur vår egen kropp reagerar på den.

Det är intressant att på en webbplats som ägnas åt kaffe är det få om några läsare som tycker att det inte är beroendeframkallande. Konsekvenserna av medicinering / reglering av denna aspekt av samtida liv verkar fruktansvärda (någon som kommer ihåg förbud?), Men formuleringen i viss litteratur verkar peka i den riktningen.
user1486
2015-10-24 12:54:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beror på hur mycket kaffe du konsumerar, frekvensen, varaktigheten och koffeinens styrka..Jag vet av erfarenhet att min kropp är beroende av koffein eftersom jag får svår huvudvärk när jag inte konsumerar kaffe (efter att ha haft min vanliga dos av trippel latte en gång om dagen i flera månader). Den goda nyheten är att huvudvärken försvinner efter två veckor utan koffein och mycket ibuprofen.

Välkommen till Coffee SE, och det är bra att huvudvärken försvinner :-)
Koo
2015-10-01 08:09:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att skära ut den vetenskapliga förklaringen beror koffeinberoende i princip också starkt på om du gillar kaffe eller inte.

Om du verkligen gillar det finns det en chans att du plötsligt känner för att dricka kaffe utan en plötslig anledning eller någon timme.

Det går också mycket att inte leva en dag utan kaffe.

Men alla dessa förutsatt att du verkligen älskar kaffe.

Annars, om du dricker kaffe ofta men inte gillar det, har du inga problem med missbruk och du kan bli av med det lätt.

Det här tar inte riktigt upp frågan.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...