Fråga:
Vad är processen för att brygga äggkaffe?
Sam Whited
2015-02-19 02:52:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det var nyligen en fråga om historien om att brygga kaffe med ägg, men vad är själva processen involverad?

Finns det olika mottagningar från olika kulturer? Om så är fallet, vad är de?

Ser fortfarande ut som ett duplikat för mig, men kanske formulerade jag bara min fråga lite för fuzzily. Men åtminstone passar ditt svar lite bättre här.
@ChristianRau Det var vad jag också trodde, men det fanns några kommentarer på mitt svar som föreslog att du inte letade efter kvitton. Om du vill justera din fråga kommer jag att ta bort mitt svar och ta bort det här (jag tror att det är vettigt att hålla dem alla på samma plats också).
Hmm, inte helt säker också. Jag erkänner också att jag tyckte att ditt svar inte riktigt passade där borta. Jag letar inte så exakt efter recept exakt. Jag antar att jag skulle ha det bra med situationen för tillfället och se hur de här sakerna utvecklas.
Två svar:
Sam Whited
2015-02-19 02:52:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag bestämde mig för att ge detta en chans och gjorde själv ett recept:

Jag började med att helt enkelt göra en presskanna med kaffe:

french press

sedan, efter att ha låtit kaffet svalna och branta i några minuter, blandat ihop och tempererat två ägg (skal och allt) genom att sked i lite av kaffet och gruset:

tempering the eggs

Denna del börjar se ganska otäck ut men fortsätter:

tempered eggs

Piska äggen i en emulsion (eller nära det; det blir mycket lättare med en visp) och häll dem i presskruven. När du är klar ska du ha en äggkrema ovanpå (jag tror att jag behövde ett eller två ägg till för hela presspottan):

egg coffee

Så långt som Jag kan säga, det smakar bara som kaffe (ägget märks knappast och tonerar bara smaken lite som grädde eller mjölk). Att använda ett eller två ägg till (för en hel gryta som denna) skulle förmodligen ha hjälpt. Se också till att du låter kaffet svalna nog innan du tempererar dina ägg, annars slutar du med äggröra som flyter i kaffe trots att du tempererat det.

Det här är otroligt! Men skulle det inte finnas en risk för salmonella från de råa äggen?
Förmodligen; Jag har gjort äggnoggar och liknande med råa ägg i flera år och har dock aldrig haft problem. Jag tar bara mina chanser. Du kan antagligen värma upp kaffet efter det har gjort, eller göra det till ett irländskt kaffe för att döda allt som fanns i äggen. Bara en gissning dock; de vanliga ansvarsfriskrivningarna (om att jag inte är läkare eller livsmedelsforskare) gäller :)
Ser ut som smält choklad ... *** YUM! ***
Anthony Pham
2015-02-19 05:56:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns den här webbplatsen på Norsk äggkaffe. Det är ett recept på äggkaffe, norsk stil! Tyvärr är jag inte kock, men den har bara fyra steg:

Ingredienser :

  • 80 g grovmalt kaffe (ungefär 200 ml)

  • 1 ägg

  • 100 ml kallt vatten

  • 2,5 L kokande vatten

  • 250 ml kallt vatten

Blanda kaffe med ett ägg och 100 ml kallt vatten till en tjock pasta.

Du blandar helt enkelt ditt kaffe med ett ägg plus 100 ml / en femtedel pint kallt vatten med något som en sked tills det blir en tjock pasta. Det borde bli hårdare när pastan blir tjockare längs vägen.

Tillsätt blandningen i det kokande vattnet (2,5 liter i en kruka på spisen för att vara exakt), rör om försiktigt och låt koka i 2-3 minuter.

Lägg pastan i kokande vatten som läggs i en metallkruka över en eld på en spis. Rör om försiktigt och låt blandningen koka i 2 till 3 minuter. Det kommer att finnas en skillnad i slutprodukten beroende på hur mycket du rörde om den:

Skillnad mellan mycket (vänster) och lite (höger) omrörning när kaffet kokar sett från fäll ut i botten av ett glas äggkaffe. PythonMasters anmärkning : Detta är bildtexten för bilden ovan.

Nästa steg är faktiskt nästa steg i receptet, inte en bildtext:

Ta bort krukan från spisen och tillsätt resterande kallt vatten

Ta tydligt bort krukan från spisen och tillsätt sedan återstående 250 ml kallt vatten i potten. Ganska självförklarande.

Låt grunderna lägga sig i ett par minuter, skumma bort alla flytande partiklar, filtrera genom en finmaskad sikt, en ostduk eller filterpapper och servera.

Placera blandningen någonstans och låt grunderna lägga sig i ett par minuter (du vill antagligen lägga den i en kopp eller behållare). När det sätter sig, använd en sked för att ta bort eventuella flytande partiklar i blandningen. Sedan, efter att det har lagt sig, lägg blandningen genom någon typ av sil (ha behållaren under eller så får du en riktigt utsökt röra att städa upp) och slutligen ... DRIKA OCH SERVERA!

Följande bilder antar att följa stegen i detta recept: enter image description here

Jag hoppas att det hjälper dig!Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...