Fråga:
Ska jag använda vikt eller volym när jag mäter doser?
EdChum
2015-04-08 12:58:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min häll över / dropp kaffekanna rekommenderar att jag mäter 10-12 g kaffe per person medan min kvarn har markeringar för att ange om markmängden är för 1 eller 2 koppar. Jag märker att mörkare rostar är lite mer oljiga verkar väga mer och därför är volymen mindre jämfört med en lättare rost så frågan är vilken mätmetod som är korrekt?

Jag förstår att smaken är subjektiv och jag har använt 11g hittills men med tanke på variationen i vikt och volym finns det en korrekt metod som kanske kan justeras för olika rosttyper?

Egentligen kommer en mörkare rost att väga mindre, eftersom den har tappat massa. Oljan du ser på ytan finns också i en lätt stek också, men den fångas fortfarande in i bönans celler så att den inte är lätt synlig.
@keithjgrant ja jag tror att du har rätt eftersom jag bara bytte till en mörk stek i morse och märkte att volymen var högre, också att det är mycket lättare att slipa med en handkvarn jämfört med en lättare stek
Ett svar:
Mr. Deathless
2015-04-08 14:52:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vid matlagning i allmänhet skulle viktning av torra ingredienser vara mycket mer exakt och ge dig större kontroll över dina variabler.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...