Fråga:
Vilka böcker rekommenderar du att du läser för personer som är intresserade av kaffe?
MTSan
2016-05-04 01:23:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle vilja be människors råd om böcker eller fina artiklar (av kvalitet som kan jämföras med en bok) att läsa.

Jag är medveten om att litteraturen är så brett och det kan klassificeras i kaffedyrkning, historia, bryggning osv. Jag söker inte efter en omfattande lista över alla böcker.

Jag skulle vilja att folk skulle hitta glada böcker om kaffe. Mer uttryckligen försöker jag sammanställa Coffee SE användargranskad och rekommenderad lista över böcker med möjlighet att skapa en community-wiki-sida i framtiden . Så klassificera och förklara bokens innehåll och varför du rekommenderar den specifika boken snyggt i ditt svar.

Eftersom det finns få frågor av denna typ tycker jag inte att en kort lista med intressanta böcker om kaffet är för bred. Det finns tusentals men de flesta är inte värda att nämna.
Jag ställde en fråga på [meta] re. det här inlägget: http://meta.coffee.stackexchange.com/questions/1192/how-far-do-we-extend-all-aspects-of-producing-and-consuming-coffee
"människor som är släkt med kaffe"?
@daniel Uppriktigt sagt, jag ber inte om en lista med böcker. Jag ber om de böcker som folk verkligen läser och tycker om. Så, Coffee SE kan ha sin egen lista över "böcker som det är värt att läsa". Åtminstone för nybörjare.
Vad du ber om och vad du får är två olika saker. Du har bett människor att citera "glada böcker om kaffe." Så de svar du får kommer att utgöra en lista med sådana böcker, varför Stephie ifrågasatte frågan som överdriven. Jag försvarade frågan om Meta- och röstade upp den här eftersom IMO kommer inte att belasta webbplatsen. (I din titel ska verbet vara "ge råd".)
Fyra svar:
HedgePig
2016-05-13 05:33:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag håller också med om att "The World Atlas of Coffee" av James Hoffman är en bra bok. Den täcker många saker, inklusive historien om kaffe, odling och produktion samt rostning och bryggning. En stor del av boken är verkligen en atlas som visar olika länder och var kaffet odlas. Trevliga kartor och massor av bra foton också.

Om du redan är mycket kunnig om kaffe och har läst många andra böcker om ämnet, kommer du förmodligen inte att få för mycket extra av detta men det är verkligen mer än en snabb introduktion. Jag tror att det skulle vara av stort intresse för någon som har blivit intresserad av kaffe och vill ta reda på mer om hela processen från buske till kopp.

Lade till ytterligare en: "Kaffe - En firande av mångfald" av Fulvio Eccardi och Vincenzo Sandali. Detta publicerades ursprungligen på italienska 2000 och den engelska översättningen blev tillgänglig 2002, så det är inte den mest uppdaterade boken och jag är inte säker på om den fortfarande finns tillgänglig men det är definitivt värt att ta tag i den om du kan få tag på den. Den har vackra fotografier (inklusive några vackra satellitvyer av odlingsområdena för kaffe) men är också rik på information. På många sätt överlappar den med The World Atlas of Coffee ovan, även om den fokuserar mer på odling och produktion och inte har så mycket på rostning och bryggning. Men det är värt att få för bilderna ensamma.

daniel
2016-05-04 21:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För historia är en klassiker Historia do Cafe no Brasil av Taunay, som spänner över flera volymer och är på portugisiska. Den goda nyheten är att länken verkar ge fri tillgång till en del av den (och det är annars svårt att hitta).

W.L.
2016-11-05 00:34:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaffe: En omfattande guide till bönor, drycker och industri. av R.Turston är en fantastisk bok om effekten av kaffe. Det förklarar historia, miljöpåverkan och nuvarande industri. Den försöker svara på varför kaffe har blivit så populärt och viktigt i det moderna samhället, vad det är och saker som under vilka förhållanden växer kaffeplanter bäst. Boken är ganska grundlig, så att den ibland kan verka akademisk i stil, och jag skulle inte rekommendera den för lättläsning. Å andra sidan är det extremt informativt och ger flera perspektiv på branschen och världen kring kaffe.

Allie
2016-05-08 11:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag föreslår att du tar en kopia av Coffee Atlas av James Hoffman.

Kan du lägga till mer innehåll och klassificering? Så vi kan enkelt göra en lista över reviderade och rekommenderade böcker i framtiden på en wiki-sida.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...