Fråga:
Hur kan jag räkna ut hur mycket koffein som finns i min kopp?
Nathan
2015-01-28 05:53:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har inte kunnat hitta ett bra sätt att uppskatta mängden koffein i det kaffe jag gör. Googling ger information som den här Mayo Clinic-artikeln som blandar serveringsstorlekar och bryggmetoder, och det rapporterar att ett 8 oz kaffe innehåller "95-200 mg" koffein, vilket är ett stort utbud. Om jag har tre koppar kaffe på en dag, är det 300 eller 600 mg koffein?

Det finns så många variabler i beredd kaffe, olika extraktionsmetoder, bönor, stekar, serveringsstorlekar, blandade med olika mängder vatten eller mjölk.

Finns det en allmän metod för att beräkna koffein i färdigt kaffe? Något som "de flesta bryggningsmetoder extraherar X mg koffein från varje Y gram malet kaffe "?

Eller mer specifikt, vilken metod skulle jag använda för att exakt uppskatta hur mycket koffein som finns i en portion på 8 oz från min 10 oz franska press, gjord med medium- ( inte kurs-) malda medelstekta arabicabönor, bryggda 4 minuter innan dekantering?

FWIW webbplatsen Cooking SE hade en liknande tråd som diskuterar vetenskapliga sätt att själv mäta koffeinnivåer: http://cooking.stackexchange.com/questions/1927/how-can-you-measure-the-caffeine-content-of-a -vätska-hemma
@JustinC det är lysande! Jag letar efter något lättare än att faktiskt mäta det. Till exempel [mer än 300 mg per dag är farligt för gravida kvinnor] (http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/caffeine-oral-route-parenteral-route/before-using/drg-20069348). Om 8 oz bryggt kaffe varierar från 95-200 mg, hur ska en gravid kvinna uppskatta hur mycket hemlagat kaffe skulle vara under det?
För det första är Mayo Clinic som w3schools för programmering, det är ingen mening att lita på det. För det andra är denna fråga ganska trevlig. Rätt till sak och svårt, som det borde vara.
Det här är en av anledningarna till att jag drack Rockstar. Totalt koffein listat precis på baksidan av burken.
Sju svar:
Nathan
2015-02-04 05:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag läste allas svar och gjorde en del av min egen forskning för att hitta en uppskattningsmetod som tillfredsställer mig och kan vara till hjälp för andra också. Jag tycker att det borde vara ungefär ± 20% exakt.

För varje mängd "bra styrka" kaffe i amerikansk stil med vilken bryggningsmetod som helst, väga det torra kaffet i gram och multiplicera med 0,008 eller 80 mg koffein för varje 10 g torrt kaffe.

Svagt extraherat kaffe kan ge 0,6% av dess vikt i koffein och mycket starkt extraherat kaffe kan komma nära 1% koffein.

Dessa siffror är för typiska 100% Arabica-blandningar eller mestadels Arabica-blandningar. 100% Robusta-bönor (ovanligt) kan vara ungefär dubbelt så stort koffein.

Förklaring nedan:

Maximalt koffeininnehåll

Typiska premiumrostade Arabica-kaffebönor som min innehåller nästan 1 viktprocent koffein mätt med spektrofotometer (s 311) men Robusta (mindre vanligt och vanligtvis blandat med Arabica i billigare kaffe) har ungefär dubbelt så mycket.

Om du har en hälsoproblem som att vilja hålla dig under 300 mg riktlinjer för gravida kvinnor, bör du kunna använda detta som den övre gränsen: varje 10 g Arabica-kaffe innehåller cirka 100 mg koffein.

Jag använder en 2 msk skopa för att mäta bönor innan jag maler dem. En skopa bönor väger ungefär 12 gram (ja, jag tarade skopan, men jag vägde bara en gång och jämför inte ljusa eller mörka rost som varierar i vikt och volym).

2Tbsp scoop of beans weighing 12g

Så om jag äter den skopan bönor eller mals dem fint och dricker dem med någon mängd vatten kommer jag att konsumera 120 mg (1% av 12 g ) koffein som finns i dem. Det borde vara en övre gräns för denna uppskattningsövning. Den starkaste eller största / svagaste koppen kaffe jag kan brygga med att bönor kommer att ha högst 120 mg koffein .

Hur stark är min kopp?

Typiska bryggmetoder i amerikansk stil och vattenförhållanden resulterar i 1% (svagt) till 1,65% (för starkt) upplöst kaffe, med 1,25% som optimalt medan "en typisk espresso innehåller i genomsnitt 1,8-2,2%" fasta ämnen

Så 1 fl oz bryggt kaffe eller espresso väger nästan samma som vatten (29,57 g) och innehåller 1-2% fasta torrsubstanser (ca 300-600 mg eller 380 mg torrsubstans för optimalt bryggt kaffe och 600 mg fastämnen för espresso). Det skulle vara den övre gränsen om det fasta kaffet var rent koffein, men det kan det inte vara.

Å andra sidan är koffeinet förmodligen mer lösligt än de andra delarna av bönan, så även om det bara är 1% av bönornas massa är det förmodligen mer än 1% av de upplösta fasta ämnena. Det är den svåra delen. Coffeechemistry.com säger att bryggt kaffe slutar med 8-15 mg koffein per oz och espresso 30-50 mg koffein per oz. Det är ett ganska stort utbud. Det betyder att koffein är 2,5-4,0% av de fasta ämnena (380 mg) i ett uns "optimalt" bryggt kaffe eller 5,0-8,3% av det fasta ämnet (600 mg) i ett uns espresso.

Så : Jag gör vanligtvis en fin stark 10 oz kopp kaffe med mina 12 g bönor som innehåller högst 120 mg (eller 1% av kaffemassan) koffein. Så låt oss säga att detta maximala 12 mg koffein per oz kaffe motsvarar 1,65% eller 500 mg fastämne (1,65% av 29,57 gr = 500 mg). I detta fall är 12 mg koffein 2,4% av det fasta ämnet. Om jag brygger det "för svagt" och det hamnar 1% fastämne (eller 300 mg per oz) skulle jag gissa att jag proportionellt skulle få inte mer än 60% av max koffein, 7,2 mg (igen 2,4% av det fasta ämnet) per oz eller 72 mg för en 10 oz kopp. Så det minskar intervallet till 72-120 mg koffein i min kopp beroende på bryggstyrka.

Jag antar att en bra kopp hamnar någonstans i mitten, så jag ska uppskatta att min typiska kopp innehåller cirka 100 mg koffein från 12 g torrt kaffe, eller cirka 80% av det maximala koffeinet som finns i bönorna. Från detta skulle jag föreslå en anständig tumregel för "optimal" styrka amerikansk bryggt kaffe är cirka 0,8% (eller 0,008) av massan av de bönor som används, eller 80 mg koffein för varje 10 g torrt kaffe.

Bonuskorrigering / sanity check

Med samma metod maximerar ett skott av espresso med 7g markkola cirka 70 mg koffein ( 77 mg om 10% Robusta ibland typiskt för espressoblandningar), men serveringsstorleken och styrkan är mer standardiserad än bryggt kaffe, så 64 mg / skott rapporteras av USDA och andra blir också 80-90% av koffeinet i bönorna.

En föreslagen anpassning av denna beräkning för framtida läsare - det refererade papperet fann 1% koffein i vikt för gröna kaffebönor, inte rostade, så denna beräkning bör ta hänsyn till vattenvikten som förlorats under rostningen. Om vi ​​antar [20% viktminskning] (https://coffee.stackexchange.com/a/3353/7837) men annars håller dina antaganden desamma, får vi 10 mg koffein per 10 g torrt kaffe, vilket också råkar vara ett enklare tumregel.
Om du äter den skopa med 12 g Arabica-bönor, skulle den innehålla cirka 92 bönor som skulle innehålla cirka 552 mg koffein, inte 120 mg. Jag tror att det är uppenbart att den kemiska reaktionen av malade bönor med vatten inte kan extrahera mer än cirka 27% av koffeinet. Källa: https://www.caffeineinformer.com/caffeine-content/coffee-beans
fredley
2015-02-03 23:21:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uppskattning är bra och bra, men om du verkligen vill veta exakt hur mycket koffein som finns i din kopp, måste du mäta det!

Grundläge

Du kan få koffeintestremsor som du kan doppa i kaffe, och de ger dig en uppfattning om hur mycket koffein som finns i bryggan.

D + Caff är ett märke jag hittade men det kan finnas andra. De ser ut så här:

enter image description here

Remsorna har ett par rader på sig, märkta D och C. Koffeinfria drycker kommer bara att stiga till D-linjen, koffeinhaltiga drycker kommer stiga över det.

Du har ett problem att du kommer att behöva sprida lite vetenskap för att kalibrera den här saken själv - ur lådan kommer den inte att mäta mängden koffein i en drink , men om du provar på vissa drycker med kända mängder koffein borde du kunna utarbeta ett mätsystem.


Avancerat läge

 1. Skaffa dig själv en masspektrometer.
 2. ??????
 3. PROFIT
+1 det här är roligt och ???? länk ledde mig till några intressanta saker.
[Underbyxor gnomer?] (Http://en.wikipedia.org/wiki/Gnomes_%28South_Park%29#mediaviewer/File:Gnomes_plan.png)
Protip: vara (vän / kom) någon som arbetar i ett labb med en (GC) MS. Det är dyr utrustning och att ha någon som vet hur man använder den är ett stort plus. Uppenbarligen är GC en [extra bonus] (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17386813) för att göra en aromanalys.
Anthony Pham
2015-01-28 07:12:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tja, jag är inte säker på hur det gjorde, men här är webbplatsen om mängden koffein som finns i vissa koppar kaffe (typerna kommer att variera): Koffein i kaffe
Det kommer vara koffeinintag av andra drycker också.

Tja, här är en annan webbplats där den förklarar mängden kaffe per typ (inte märken). Den gjordes av ICO, International Coffee Organization: http://www.ico.org/caffeine.asp

Det är en intressant jämförelse men det hjälper mig inte att räkna ut min franska press. Det visar att olika restauranger serverar drycker som är ganska varierade i koffein per vätske uns. Tim Hortons brygger vid 10 mg / oz och Starbucks till dubbelt så mycket.
Vad sägs om nu ?
Varför nedröstningen? Jag trodde att min andra webbplats gjorde mitt svar tydligare.
Båda dessa källor ger ett mycket brett utbud av koffeinantal och är svåra att jämföra med mitt bryggda kaffe hemma ... men tack för att du svarade snabbt!
Varsågod! Jag försöker alltid svara så tydligt och snabbt som möjligt!
@PhytonMaster, länken är trasig. Jag försökte en snabb internetsökning men kan inte hitta en alternativ plats. Du kanske vet var det är.
qedk
2015-01-31 21:06:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Bestäm vilken typ av kaffe du arbetar med. Olika sorters kaffe har olika mängder koffein. USDA-ackrediterade värden är:

  • Normal - 40 mg
  • Koffeinfritt - 1 mg
  • Espresso - 212 mg
  • Koffeinfritt espresso - 1 mg
  • Omedelbar - 3142 mg
  • Omedelbar cikoria - 21 mg
  • Omedelbar fransk - 246 mg
  • Omedelbar mocka - 360 mg

Hämtas från Google som hämtar sina data från denna USDA-länk - Grundrapport: 14221, Drycker, OCEAN SPRAY, diet tranbärsjuice. Tinker runt och du hittar de andra typerna.

Värdena är 100 gram. Detta är bäst eftersom g kan härledas direkt från en SI-enhet.

 1. Mät massan. Om dina grunder redan är våta har du kaffemassa. Ta reda på hur mycket du har genom att väga det på en skala; det hjälper om du håller massan i filtret så att den inte sprids och skapar en röra.

 2. Konvertera massan till torra mått. Gör detta genom att subtrahera mängden vatten du tillsatt. Du kan hitta denna mängd genom att beräkna exakt hur mycket kaffe du ursprungligen satte i kaffebryggaren minus den mängd kaffe som producerades. Denna mängd kommer att vara mycket liten, men det kommer att påverka massan av den slutliga massan. Mät upp en motsvarande mängd vatten (som vanligtvis mäts i volym snarare än i vikt) och väga det på din skala, var noga med att subtrahera behållarens vikt från din slutliga mätning. Subtrahera vikten på vattnet från massan.

 3. Multiplicera den torra mätningen med mängden koffein i den typen av kaffe. Om du till exempel gjorde snabbkaffe och har 2 gram torr instant, multiplicerar du detta till 3142 och delar med 100 för ett slutligt svar på 62,84 milligram koffein i kaffemassan.

 4. ol>

  Voila! Förutsatt att du är ganska skicklig i att hantera och mäta saker har du ett exakt svar. :)

Har du en källa för USDA-data? Varför väga "massa" istället för torr mark? Din lista innehåller inte vanliga kaffebönor, bara "espresso". Men ditt steg 4 är ganska mycket vad jag letar efter ...
Jag har lagt till källorna och även mängden koffein för vanliga kaffebönor. :)
Om man tittar mer på detta är siffrorna inte meningsfulla och kvadrerar inte med andra källor. Det finns till exempel ingen verklig skillnad mellan malt "kaffe" och "espresso", så varför har man 40 mg och en 212 mg? Om det mäter färdigt kaffe, varför är de snabba så höga? Det här svaret är inte meningsfullt.
Jag har ingen aning. USDA-data. Länkarna: http: //goo.gl/lk2bPYhttp: //goo.gl/gqrncPhttp: //goo.gl/5yhLmD
http://goo.gl/SY5ydOhttp://goo.gl/UVUh2Ghttp://goo.gl/jk63Dd
http://goo.gl/3kIjc3I kunde inte hitta källan till fransk snabbkaffe men Google drog magiskt sina data från enhörningens land. Jag undersökte mycket för detta svar, ja jag kan säga, jag försökte. Vilka problem står du inför?
@Nathan, mina svar är ovan. ;)
Ja tack. Källorna ovan blandar beredat / flytande kaffe med torrt kaffe. Den 1: a och 3: e länken är för "Kaffe, ** bryggt ** från grunder, beredd med kranvatten" som kommer ut cirka 12 mg koffein per fl oz, och "Kaffe, ** bryggt **, espresso, restaurangberedd" som ger 64 mg koffein per fl oz. Du behöver inte massavikten för att använda dem, men de svarar inte riktigt på min fråga om hur man berättar hur mycket koffein som serveras från min franska press.
Jag tror att metoden jag [tänkte igår] (http://coffee.stackexchange.com/a/324/86) fungerar är mer flexibel och överensstämmer ungefär med den informationen.
kenorb
2015-02-20 19:43:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det varierar verkligen efter storlek, bönors ursprung, rostmetod och andra faktorer.

För att få en allmän uppfattning finns här en fullständig tabell enligt Wikipedia:

Caffeine Content in Select Food and Drugs

Och här är en fullständig lista enligt Center for Science in the Public Interest:

caffeine content by Center for Science in the Public Interest

Tack, men det här är den typ av lätt googlbar information som jag inte riktigt kan använda för mitt hemlagade kaffe, som har en massa variabler jämfört med allt här.
Liknar det inte mitt svar?
@PythonMaster Inget fel med liknande svar (och absolut inget fel med ett svar som detta som lägger informationen på sidan; detta uppmuntras generellt eftersom det förhindrar länkrutt).
Det ser dock ut som ett duplikat av svaret
Jag tror att frågetiteln är tvetydig och vilseledande och det är inte klart om du inte läser beskrivningen vad som handlar om. Någon kommer att köpa ett Starbucks-kaffe och förväntar sig att den här frågan ska svara ”hur mycket koffein som finns i hans kopp”, så det här svaret förklarar det. Om du vill att jag ska ta bort ett svar ändrar du frågan som "hur man beräknar / mäter koffein i det kaffe jag gör", då är det mer lämpligt för det första svaret.
John Snow
2015-02-02 14:40:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att vara ärlig, med alla variationer i kaffe, om du vill ha helt exakta siffror, måste du förbereda flera prover av ditt kaffe bryggt på samma exakta sätt (helst 3 eller 4 prover för att vara säkra på konsistens) och skickar detta till ett analytiskt kemilaboratorium där de använder ett Mass Spec -instrument (kanske GC-MS) för att bestämma innehållet. Anledningen till att du inte ser fler kaféer som visar siffror för koffeininnehållet är att den här testningen kan bli dyr.

Ditt specifika exempel på att brygga med en fransk press kommer också att ha svårt att bestämma eftersom vi inte känner till din malstorlek (exponerad ytarea), och vi vet inte din dos. Koffeinutbytet är direkt relaterat till dosen.

Också att Mayo Clinic-studien citeras mycket, mycket, dåligt eftersom den bara ger namn på tidskrifter och år, inte specifika studier, frågor eller författare. Jag baserade på att det inte finns något direkt spår till dess källa, som att bara lista flera källor som citeras ordentligt, jag skulle säga att den artikeln inte är en pålitlig informationskälla.

Fullständig noggrannhet är inte nödvändig. Undrar bara med all den variationen, hur någon skulle kunna jämföra sitt koffein från några koppar kaffe till en klinisk riktlinje som "300 mg / dag"
Om du inte vill ha fullständig noggrannhet, gör då fel i den övre änden av uppskattningen och säg att det finns 200 mg per 8 oz. Vilket skulle innebära att 24 oz kaffe skulle uppfylla denna riktlinje.
mchid
2015-11-30 13:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta ska hjälpa dig att komma fram till ett mer exakt antal.

Enligt koffeininformatör:

standard droppbrygga barn i genomsnitt 145 mg koffein per 8 fl. oz.

fransk presspress bildar i genomsnitt 107,5 mg koffein per 8 fl. oz.

Skillnaden är ett förhållande 58 till 43 .

Nu, förutsatt att de flesta kaffemärken som anges på deras om koffeindatabasen bryggs med den vanliga droppmetoden kan du beräkna den genomsnittliga franska pressmängden koffein per kaffemärke genom att ta hänsyn till förhållandet 58/43 avskrivningar.

låt A = den genomsnittliga mängden koffeinutbyte från fransk press

låt c = mängden koffein som rapporterats med standard droppmetod

formula

Exempel :

Enligt här finns 180 mg koffein i en 8 oz. kopp Starbucks bryggt kaffe.

Baserat på dessa siffror bör det finnas ungefär:

example

koffein i en 8 oz. kopp fransk press vanligt Starbucks-kaffe bryggt hemma.

Tack, det är den sortens sak jag letade efter. Men den här metoden inkluderar inte mängden torr kaffesump, som kan variera avsevärt. Jag är inte heller säker på att koffeininformatören är en pålitlig källa - den skiljer sig från andra källor och är uppenbart partisk
@Nathan Ja, först trodde jag att de var koffeinentusiaster som jag själv och sedan fick jag veta något annat. De har en källsida med länkar till federala databaser och jag förstår också att konsumentrapporter också innehåller vissa uppgifter. Dessutom antas industristandarden * vara 1 msk per 6 us fl. uns. men vem vet vad några av de olika platserna använder som McDonalds har ungefär hälften koffein från Dunkin Donuts och de använder båda droppbrygga arabica så vitt jag vet.
@Nathan Kom ihåg att ju större provpopulationens storlek är, desto närmare kommer statistiken till ett * sant * och exakt medelvärde eller något liknande.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...