Fråga:
Kommer kaffe att smaka annorlunda än en kopp med lock (blockerar lukten)?
fredley
2015-02-09 16:59:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet att så mycket av vår uppfattning om smak beror på att lukta som verklig smak. När jag får ett kaffe med lock, tappar jag all lukt som jag skulle få om jag drack det ur ett kärl med öppen topp och påverkar det smaken?

Till få full smak ska jag ta bort locket innan jag dricker det?

Din fråga är oklar. Du har ställt tre frågor här: * När jag får ett kaffe med lock, tappar jag all lukt som jag annars skulle få? * För att få full effekt ska jag ta bort locket innan jag dricker det? * Förlorar jag hälften av smaken när jag dricker ett takeaway-kaffe? Och det är ganska förvirrande.
@therewillbecoffee Jag har försökt rensa upp det lite, är det bättre?
Ett svar:
Suspended User
2015-02-09 23:35:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Du bör ta bort locket för maximal effekt. Någonstans runt tre fjärdedelar av vår uppfattning om smak kommer från lukt. Det finns olika siffror där ute, men de flesta är ganska höga.

Mycket av det kommer dock från luktkänslan när molekylerna passerar från vår mun till våra bihålor. Så att ha en täppt näsa är mer benägna att minska smaken på ditt kaffe än att dricka det med locket på. Med detta sagt tenderar aromen från bryggt kaffe att försvinna ganska snabbt, så du kanske bara behöver lämna locket från din kopp de första minuterna av din "kaffeupplevelse".Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...