Fråga:
Bulletproof Coffee: hur man smälter smör väl
Darrell Ulm
2015-05-30 02:18:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finns det ett bra sätt att blanda smöret eller kokosnötoljan väl för att förhindra att oljan flyter när du gör Bulletproof Coffee?

Det kan faktiskt hjälpa till att använda en icke-mejeriprodukter, bara för emulgeringsmedel.
Fem svar:
Gary Kirwan
2015-12-31 05:37:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har druckit Bulletproof kaffe sedan 2012 nu, så gjorde några av dem. Ursprungligen gjorde jag ett STORT misstag att jag bara rör om smör i kaffet med kokosnötolja eller MCT-olja. Du kan se hur hemsk oljekanten såg ut med en gammal video jag gjorde för år sedan https://www.youtube.com/watch?v=rap-spa3RfI

Vad jag har upptäckt är att du i grunden behöver en höghastighetsblandare . Vitamix eller Blendtec är två varumärken som Dave har föreslagit. Min fru och jag använder en som heter Magimix och den revolutionerade hur kaffet ser ut och smakar. Så hastighet är nyckeln. Jag har inte hittat någon skillnad genom att lägga smöret eller oljan i en viss ordning eller i en viss ordning i mixern.

@IvanKapitonov tack snubblade bara över det igår och älskar alla frågor och svar jag ser :)
Benjamin Hennessy
2015-05-30 16:16:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att det finns två frågor här. Det första är varför olja och vatten inte blandas. Det andra är varför oljan stiger, i motsats till att sjunka eller stanna på plats.

Första frågan. Det finns ett gammalt ordspråk i kemi som gillar löser upp som. Vad detta betyder är att ett ämne tenderar att lösa sig i ett annat ämne om molekylerna i de två ämnena har liknande elektriska dipolmoment. Tänk på en elektrisk dipol som du tänker på en magnet. Magneten har en nord- och sydpol, och den södra änden av en magnet lockas till den norra änden av en annan magnet och vice versa. Den elektriska dipolen har en positivt laddad ände och en negativt laddad ände. Storleken på den positiva laddningen kan vara större än den negativa laddningen, eller tvärtom. Skillnaden mellan storleken på de 2 laddningarna och avståndet mellan dem bestämmer dipolens moment eller styrka. I allmänhet löses dipoler med liknande styrkor lättare i varandra än dipoler med mycket olika styrkor. Olja (som i kolvätebaserade oljor) och vatten har mycket olika dipolmoment, så olja och vatten löses inte lätt i varandra.

Den andra delen av svaret har att göra med en kraft som kallas flytkraften. Detta är den kraft som får vissa föremål att flyta i vatten. Antag att du vill lösa upp 1 kubik cm olja i vatten. För att detta ska hända måste oljan förskjuta 1 kubik cm vatten. Flytkraften på oljan är lika med vikten av den 1 kubik cm vatten. Olja är mindre tät än vatten, så 1 kubik cm olja väger mindre än 1 kubik cm vatten. Därför är den uppåtgående flytkraften på oljan, som är lika med vikten på det förskjutna vattnet, större än den nedåtgående tyngdkraften på oljan, även känd som vikten på oljan. Denna ojämlikhet i krafter får oljan att stiga i vattnet. Om oljan var tätare än vattnet skulle oljans vikt (den nedåtgående kraften) överstiga flytkraften (den uppåtgående kraften) och oljan skulle sjunka i vattnet.

Suspended User
2015-05-30 23:06:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gånger jag har gjort det har jag använt en mixer (något som liknar en kula). Du kommer aldrig att få det helt blandat in, och det kommer att separera, men du kan få en ganska bra spridning för att börja med att använda en högeffektiv mixer.

Robert1er
2016-05-12 23:58:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om jag inte har blivit kär i BPC, har jag lekt med det medan jag testat några av våra senaste produktutgåvor hos kaffeföretaget där jag arbetar. Det är sant att du behöver en blandning med högre hastighet än du kan få genom att helt enkelt rör om kaffet.

Som sagt, jag har haft utmärkta resultat med min Kitchenaid stickmixer, liknande den här. Beroende på vilken textur du letar efter kan du blanda det kortare tills smöret verkar hänga i kaffet, eller längre tills det är lätt och skummande. De två viktigaste sakerna enligt min erfarenhet är mycket varmt kaffe (du vill inte att det ska härda innan du dricker) och gott gräsmatat smör.

Kevin
2018-07-20 22:45:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Såg en YouTube-video någonstans där nämnda blandade kollagenpulver i ketokaffe för att förhindra att olja / smör stiger uppåt.

Kevin, välkommen och tack för ditt bidrag! Kan du utöka det här lite? Till exempel, hur mycket kollagen ska läggas till en kopp kaffe? Låt mig också peka på [turnén] och vår [hjälp], särskilt [svar], där du hittar mer information om hur webbplatsen fungerar.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...