Fråga:
Fransk press vs snabbkaffe - hälsa
Paula
2017-07-20 12:15:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På jobbet dricker jag vanligtvis snabbkaffe, men jag fick reda på att man kan köpa franska pressmuggar. Jag undersökte vilken av dessa metoder för att tillaga kaffe som är hälsosammare, det verkar som om det inte finns någon enighet. Förutsatt att smaken inte spelar någon roll, vilken metod skulle du rekommendera? Vi pratar om en, högst två koppar om dagen, så inga extrema mängder.

Fem svar:
Mayo
2017-07-20 18:30:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Såvitt jag vet finns det inga hälsoproblem med kaffe förutom koffeinkonsumtion. Om det inte finns tillsatser i snabbkaffe som jag inte är medveten om borde det inte finnas någon väsentlig skillnad mellan de två (French Press och instant). Snabbkaffe är helt enkelt kaffe som frystorkades antingen genom att spraya droppar i luften eller krossas efter frysning.

Därför skulle hälsoproblemen, om någon, vara relativt den mängd koffein du konsumerar. Du nämner att du dricker två koppar om dagen. Det är lägre än varje rekommenderad maxförbrukning jag någonsin sett (4 koppar).

Akrylamid är ett problem och Starbucks krävs i Kalifornien för att sätta upp en "cancervarning" i sina butiker med avseende på det. Av någon anledning krävs det inte just nu på kaffepåsar i butikerna, men jag såg en i en kaffegång för Whole Foods.
user74671
2017-07-28 07:32:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När jag läste den här frågan påminde jag mig om att jag läste någonstans att en fransk press skulle ha hälsofördelar jämfört med filterkaffe eftersom det inte finns något filter för att ta bort kaffeoljorna från koppen. När jag letade efter en artikel för att bekräfta fann jag dock den här artikeln från Harvards hälsoblogg som sa att det kan öka kolesterolet om du dricker för mycket (> 4 koppar om dagen).

Om du söker tillräckligt kan du också hitta artiklar som hävdar att oljorna är bra för dig.

Sammantaget tror jag inte att detta val kommer att påverka din hälsa avsevärt om du inte dricker många koppar kaffe om dagen, i vilket fall koffein förmodligen är mer bekymmer.

Tack för svaret, jag tappade fransk press till snabbkaffe, dock inte filterkaffe. Men jag antar att det är samma historia.
Nate M.
2017-08-15 19:36:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baserat på @MT Sans kommentar gjorde jag lite ytterligare undersökning och kom med den här artikeln. Det verkar som om antioxidantinnehållet i snabbkaffe i allmänhet inte påverkas, eller till och med koncentreras, men mängden akrylamid i snabbkaffe kan vara så mycket som dubbelt så mycket som nybryggt kaffe. Överexponering för akrylamid kan orsaka nervsystemet skador och ökar risken för cancer.

Som MT säger är det mycket svårt att säga. Vilken mängd resulterar i överexponering för akrylamid och negerar antioxidantkoncentrationerna det negativa? Här är källartikeln.

Healthline

Jag tvivlar på denna Nate. När snabbkaffe koncentreras koncentreras allt i det. Därför är antioxidanter också koncentrerade. Det kan vara möjligt att snabbkaffe är hälsosammare än franskpress i så fall. Under perkolering bör det inte heller ske någon filtrering av oljor. Observera att jag nämner den 'väldigt' enkla snabbkaffe-produktionen. Slutord: det är svårt att säga ...
Jag är fortfarande nyfiken på hur de förhindrar att oljorna i bryggt kaffe harskar. Jag vet att snabbkaffe har en hållbarhetstid, men jag skulle tro att de skulle bli härskade mycket snabbt. När du letar upp snabbkaffebehandling går de inte riktigt in på hur de gör extraktionen, förutom att de gör ett koncentrat med superuppvärmt vatten (Wikipedia säger vatten vid 347 grader)
Industriell bryggning är normalt genomträngning. (Om inget annat upptäcks vara mer effektivt nyligen.) Så du kanske tycker riktigt enorma percolators. Temperaturen du nämnde måste vara Fahrenheit, eller hur? Jag minns att det var mindre än 200 ° C. En sak är tydlig att de flesta aromater avdunstar vid den temperaturen. Jag tror dock att ingen går efter snabbkaffe för sin smak.
user4654
2017-08-15 14:02:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. skillnaden är att när du gör snabbkaffe lägger du till kaffe i koppen och får det att resultera i att dricka kaffe tillsammans med "kaffebönorna". det är svårt för din kropp att smälta. Med den franska pressen drickes inte råkaffe utan filtreras och du dricker kaffesaften.
  2. snabbkaffen går igenom en process och säljs sedan till dig medan det franska presskaffen är malda kaffebönor.

Så i princip är det franska presskaffe bättre för dig.

Nej, snabbkaffe är inte kaffebönor i pulverform utan frystorkat (bryggt) kaffe.
Åh, snälla ... läs den här andra frågan. Https://coffee.stackexchange.com/questions/411/how-is-instant-coffee-made
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Instant_coffee: "Den huvudsakliga biprodukten av produktionsprocessen för snabbkaffe är använt kaffepulver. Detta pulver kan användas som biomassa, till exempel för att producera värme som används i tillverkningsprocessen. Ungefär två gånger massan i använt kaffepulver genereras för varje mängd lösligt kaffe. "
Keith E. Truesdell
2018-04-04 21:13:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyligen kom det fram att Kalifornien kräver att vissa kaféer publicerar att kaffe kan orsaka cancer på grund av akrylamiden som Nate M och MT San påpekade.
Men många fler artiklar och studier har nyligen kommit till motverka detta eftersom fler experter väger in och säger att om något åtminstone är fördelarna med kaffe neutrala. Det finns några dåliga men det är inte så illa, och det goda är inte så bra. Jag länkade till några artiklar som talade om det nedan.

När det gäller debatten för fransk press mot snabbkaffe kan detta komma ner till en personlig preferens. Några saker att tänka på när det gäller French Press är hur kaffekvarnen lagras, hur kaffekvarnen mals, finns det tillgång till färskt och rent och varmt vatten, hur varmt är vattnet, hur mycket tålamod har du och hur har du gillar det.
Jag älskar min franska press och skulle göra det omedelbart varje dag. Men jag får hela bönor, lagrar dem i en lufttät burk ( kaffesvalv) och handmalar dem sedan dagligen när jag brygger den i min franska press. Allt detta har många människor inte tålamod för kaffet, särskilt eftersom du efter det måste låta kaffet branta i några minuter (liknar te).

Tidigare hade jag dåligt kaffe (som kan påverka hälsofördelarna) när grunderna inte lagrades ordentligt eller om kvarnen inte rengjordes / sanerades ordentligt.
Jag ser också till att mäta temperaturen på det heta vattnet jag sätter i. För närvarande har vi en vattenrenare som har en "varmvatten" -inställning, och jag använder det. Vattnet är cirka 170, vilket är viktigt att inte vara över 190. Många kaféer, hembryggerier och till och med Keurigs kommer att brygga vid 200+, men kan justeras till så lågt som 180. Kaféer kommer att göra detta så att det blir varmare längre . Bevisen är ofullständig, men jag tror att det finns vissa studier som tyder på att temperaturen har något att göra med produktionen av akrylamid. Detta påverkar kraftigt kaffets smak. Du kan hitta något här i Physics Fact Book och något här vid de fem sinnena.

En av mina bästa vänner dricker bara snabbkaffe , och älskar det, och har varit i cirka 30 år. Han gillar hur snabbt det är och gillar smaken, men han lägger också till grädde.

Övergripande hälsofördelar / nackdelar lutar mot positiva resultat, förutsatt att det är måttligt och allt är rent och klart, oavsett metod.

Något nytt för att eventuellt kolla saker som kan vara bra för dig som är en blandning av båda världarna .... MiniPresso. Det kan göra vanligt kaffe, inte bara espresso, men det har en konceptdesign som liknar en fransk press.

Senaste artiklar om hälsofördelar och sådant ....

https://www.rush.edu/health-wellness/discover-health/health-benefits-coffee

https://thetruthaboutcancer.com/health-benefits-of -kaffe /

https://www.theverge.com/2018/4/2/17181834/coffee-health-benefits-cancer-risk-california-ruling

https://www.washingtonpost.com/national/health-science/after-poring-over-all-the-evidence-experts-declare-coffee-is-mostly- bra för dig / 2018/02/02 / b45f9f8e-02d1-11e8-8acf-ad2991367d9d_story.html? utm_term = .5abadaa2cad5

https: //www.cnn. com / 2015/08/14 / health / coffee-health / index.html

Hej Keith, det mest föredragna sättet att hänvisa i samhället är att lägga till en sammanfattning av originalsidorna eftersom de kan försvinna i tid. Tack för att sammanfatta.
Tack MT San. Jag är ledsen att jag är noggrann ibland. Vad menar du med att "referera i samhället" och hur skulle du göra en sammanfattning av originalsidan?
Genom att "hänvisa" hänvisar jag till att lägga till internetlänkar. Gemenskapen är verkligen Coffee SE-communityn. Länka bara sidan med en kort titel inom parentes, lägg sedan till webbadressen inom parentes och skriv sedan ner vad som finns på sidan. Tack för ansträngningen.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...