Fråga:
Orsakar kaffe uttorkning?
fredley
2015-01-28 21:04:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Faktisk vetenskaplig information om effekterna av mat och dryck är notoriskt svårt att sikta från all bantningspseudovetenskap. Jag vet att koffein är ett diuretikum, vilket innebär att det kommer att leda till att jag tappar mer vatten, men med tanke på att jag doserar på det med vatten, kommer jag att förlora mer vatten än jag får? Även om det inte är för längre drycker, kommer att dricka espresso resultera i en nettoförlust av vatten?

Koffein är faktiskt inte ett diuretikum hos koffeintoleranta individer.
Personlig upplevelse om du bara dricker kaffe blir du mycket uttorkad
Tre svar:
speedfranklin
2015-01-28 23:55:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om koffeinens verkan som ett diuretikum diskuteras hett, verkar det nyligen vara vetenskapligt samförstånd att koffein i normala doser är ett svagt diuretikum hos koffeinnaiva individer (de utan tolerans), och endast i doser som överstiger 250-300 mg eller 2-3 koppar kaffe. För att gå ännu längre

En djupgående tolerans mot diuretikumet och andra effekter av koffein utvecklas dock, och åtgärderna minskas mycket hos individer som regelbundet konsumerar te eller kaffe.

Och från samma granskning av litteraturen:

Doser av koffein motsvarande den mängd som normalt finns i vanliga portioner te, kaffe och kolsyrat läsk tycks inte ha någon diuretisk verkan.

New York Times avslöjade denna myt i denna artikel:

Forskare fann inga signifikanta skillnader i nivåer av utsöndrade elektrolyter eller urinvolym [mellan de som får koffein och placebo].

Här är en annan bra resurs för att svara på dessa frågor i ett tydlig, FAQ-stil och har en bra lista med referenser om ämnet.

Det verkar vara enigheten i de många studier / artiklar jag har läst, liksom vad kardiologen jag arbetar med berättar för sina patienter.
Lämna det till forskare att oroa sig för att få reda på fakta och ändå missa poängen ... Även om kaffe inte är ett diuretikum, leder det faktum att du dricker kaffe * istället för att dricka koppar vatten * till många (inte alla) kaffe dricker att bli delvis uttorkade. (Ja, det finns studier om detta, men jag kommer inte ihåg var jag såg det ...) Av de få gånger som samhällsvetenskapen fick det mer rätt än hård vetenskap ;-)
@AviD Jag tror att samförståndet är precis motsatsen till vad du säger. I en diskussion om hydrering är svart kaffe och vatten utbytbara. Människor är mycket mottagliga för att låta våra erfarenheter diktera vår tro när data verkligen är det enda sättet att se den (mer exakta) större bilden.
Även om det är så skulle man normalt dricka kaffe långsamt, i motsats till att dricka mer vatten totalt sett. Återigen är detta ensamt också beroende av plats - vattendrink är inte bara mer populärt här än t.ex. USA, det är inrotat i kulturen här.
Justin C
2015-01-28 21:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som jag förstår är koffein i sig ett milt diuretikum. Vissa säger att denna effekt snabbt försvinner (inom en vecka). Även om det inte är för kaffe kompenseras diuretikumets mildhet mest av vattenintaget.

Jag antar att i fallet med espresso kan det finnas en nettoförlust av vatten, men det skulle fortfarande vara mycket minimalt .

Jag är inte läkare, så jag har inte helt undersökt detta. Jag har inte tillhandahållit länkar eftersom det finns så olika åsikter om ämnet. Någon från det medicinska samfundet kanske kan ge en definitiv referens.

Det finns gott om artiklar och forskning där ute som studerar effekterna av koffein som ett diuretikum på både toleranta och naiva individer.
Nathan
2015-01-29 05:10:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om koffein kan vara ett milt diuretikum, är det mest kaffe mer än 99% vatten, vilket bidrar till hydrering .

Jag läste om en intressant studie som inte mätte någon skillnad i effektiv hydrering mellan flera klasser av drycker (kolsyrade, koffeinhaltiga, sötade eller inte).

De är alla mest vatten.

Se även Inga bevis för uttorkning med måttligt dagligt kaffeintag: en motbalanserad cross-over-studie hos en frivodande befolkning.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...