Fråga:
Koffeinfria kaffebönor
NeverAsleep - AlwaysAwake
2016-02-20 17:04:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag köpte nyligen en bön-till-kopp-kaffemaskin och jag dricker mycket mer kaffe än jag borde. Eftersom koffeinfritt kaffe skulle göra mig bra hoppades jag att det fanns en koffeinfri kaffeböna. Jag skulle vilja använda bönmalningsfunktionen på min maskin men jag vill inte ha koffein.

Jag har tittat online och kan inte hitta någon men jag är säker på att någon har försökt göra en koffeinfri kaffebönor.

Om du befinner dig i Storbritannien, gör PACT Coffee lite trevligt koffeinfritt kaffe och du kan begära det ojordat (eller om du vill i framtiden, grunda en specifik bryggningsmetod).
Fyra svar:
hoc_age
2016-02-21 01:36:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns ingen stam av kaffebönor som inte innehåller koffein när den odlas, men du kan hitta helböna, koffeinfritt kaffe. "Koffeinfritt" kaffe har behandlats för att ta bort det mesta av koffeinet . Koffeinering görs när bönorna fortfarande är hela, så du kan säkert hitta koffeinfritt kaffe med hela bönor (även om jag antar att koffein kan också göras efter malning). Koffeinprocessen görs ofta med hela, gröna (ännu inte rostade) bönor, som därefter rostas (fortfarande hela). De flesta ställen kommer att sälja helt bönor, koffeinfritt kaffe - lokala kaffebryggare, kaféer, marknader, postorder från vanliga misstänkta ... Starbucks, illy, Lavazza, Peets, ... Leta efter "helt böna-koffeinfritt".

Mer information om koffeinfritt kaffe finns i denna fråga om hur koffeinfria kaffebönor produceras och en annan fråga om det faktum att koffeinfritt koffein fortfarande innehåller lite koffein.

Begreppet "halvcafekaffe" har blivit populärt och blandar delvis koffeinfria bönor med delvis vanliga (inte koffeinfria) bönor, vilket i ditt fall kan vara ett bra alternativ för att minska (men inte eliminera) koffein. Dessa halv-och-halvblandningar är också tillgängliga från återförsäljare.

Paul
2016-03-01 17:59:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Swiss Water Decaf bönor är ditt bästa alternativ och också den bästa utgångspunkten. Anledningen är att det är så bra! Men jag skulle säga det eftersom jag är leverantör, men jag säger det också för att jag inte har hittat något annat som är jämförbart för smak och kostnad. I slutändan kommer det att komma ner till dina smaklökar, men om du börjar här har du åtminstone ett högt riktmärke. Kolla in videon om hur de behandlar bönorna här: https://youtu.be/fhz9njRLbl0

Ben Perlin
2016-03-09 09:26:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om jag inte tror att det är möjligt att köpa dessa ännu, har forskare upptäckt en stam av Coffea Arabica som naturligtvis har mycket lite koffein.

https: //www.theguardian. com / science / 2004 / jun / 24 / food.research

Den artikeln är över ett decennium gammal. Om det inte har släppts ut på marknaden ännu, skulle jag säkert inte hålla andan.
Peter Crotty
2017-02-10 18:14:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns flera nätbutiker som säljer koffeinfria hela bönor. För att bara nämna några:Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...