Fråga:
Kaffebönor mot espressobönor
PDePree
2015-02-13 21:34:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad är skillnaden mellan bönor avsedda för kaffebruk och bönor avsedda för espresso? Min förståelse är att bönorna kommer från samma växter som tidigare nämnts men de bereds på olika sätt?

Vad händer med kaffebönor innan de förpackas för konsumenter? Hur förbereds vissa på ett sätt som gör dem bättre lämpade för espressobryggning mot kaffebryggning?

Två svar:
fredley
2015-02-13 21:49:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Först och främst är det ingen skillnad i själva bönorna. De kommer alla från antingen Robusta- eller Arabica-växter. Steken varierar inte heller. Du kan använda vilken typ av rost som helst till din espresso, det är upp till önskemål.

Vad ändras ändras är malningen. Espressomalning är väldigt fin - mycket finare än andra kaffepreparat.

Det kan hända att förpackat kaffe säljs som "espressobönor" eller "espressostekt" är mörkare / djärvare stekar, för att efterlikna ett mörkare, starkare kaffe oavsett beredning, men det har lite att göra med äkta espresso (och du kan till och med hitta "espresso" -malt kaffe som säljs med en stor / inkonsekvent malning!).

Flera bra referenser för grillspektret; Jag gillar [den här] (http://www.theroasterie.com/blog/the-coffee-bean-color-spectrum/). Här är [en annan som diskuterar "espressostekt"] (http://www.coffeecrossroads.com/coffee-101/coffee-roasts-from-light-to-dark) som tredje i raden, mindre mörk än franska (mörkaste) och italienska. Stekt nivå "Full City" är vanligt för espresso; [fler refs här] (http://coffee.wikia.com/wiki/Full_city_ (rostad)). +1 för likhet av bönor, vikten av malning och personlig stekpreferens.
Sam Whited
2015-02-14 02:57:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns ingen egentlig skillnad mellan "espressobönor" och "kaffebönor"; i själva verket är de båda bara "kaffebönor". När du ser något förpackat som "espressobönor" eller "espressostekt" är det troligtvis bara en mörk stek som är designad för att smaka bra när den är finmalet och används för att göra espresso.

När det kommer till det , det enda som förändras är slipningen (espresso males vanligtvis mycket fint). Den faktiska steken eller bönan som används är upp till din personliga preferens; en lokal kafé som jag tycker om använder en blond stek till sin espresso, medan en annan på gatan använder en mycket mörk fransk-italiensk stek.

När det gäller bönorna själva finns det bara två typer av kaffebönor: C. arabica och C. robusta . Båda är lämpliga för espresso eller droppkaffe eller någon annan beredningsmetod (faktiskt, du har förmodligen haft båda många gånger utan att ens ha insett det).

TL; DR - Det finns inget sådant som en "espressoböna"; allt är bara kaffe.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...