Fråga:
Är det okej att kompostera använda grunder?
fredley
2015-02-03 22:17:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med tanke på att kaffe utvecklades koffein som ett sätt att förgifta rovdjur, används (koffein) skäl lämpliga för kompostering? Tydligen avskaffar koffein vissa bakterier och funghi som kan påverka hur det bryts ner till kompost?

Två svar:
Justin C
2015-02-03 23:03:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som en ivrig komposter kan jag säga att jag alltid har använt massor av kaffesump och att min kompost alltid har gjort det bra. Det finns några anledningar till varför det är fördelaktigt:

  • använda grunder är ganska pH-neutrala. Om din kompost är för sur hjälper de till och med lite genom att absorbera extra syra. Oanvända grunder skulle dock öka syran.
  • kaffegrunder anses vara "grönt material" i kompostlingo vilket vanligtvis är vad komposthögar behöver mer av, i motsats till brunt material som är ganska rikligt i genomsnittliga tomter ( kanske inte för lägenhetskomposter).
  • Kaffesump lockar maskar, så även om vissa bakterier skadas är maskarna kompostrockstjärnor och de kompenserar det

En bra tumregel med kompostering är allt med måtta, så det finns sådant som för mycket begagnat kaffe i högen. När jag tömmer min kompostkorg inomhus är det i allmänhet 10-25% av det gröna materialet. Om det är mer än 50% måste du förmodligen minska mängden kompost eller hitta fler gröna materialkällor.

Mitt svar som publiceras på Gardening & Landscaping beta kan vara relevant här: http://gardening.stackexchange.com/questions/3201/how-many-coffee-grounds-are-too-many-coffee-grounds-for-composting/3206 # 3206
Tack, jag visste inte ens att det fanns ett SE för trädgårdsskötsel, jag ska skapa ett konto
Suspended User
2015-02-03 23:11:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det varierar förmodligen mycket på vad som finns i din komposthög. Vissa bakteriestammar kan metabolisera koffein och skulle i huvudsak bryta ner det i andra mer användbara föreningar (till växter). Men utan att veta vilken bakterie som finns i din hög och hur mycket koffein kan det vara något av en tärning.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...