Fråga:
Förfarande för att göra en Caffe Americano
PDePree
2015-02-10 03:04:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När du tillverkar en Caffe Americano, spelar det ingen roll om du lägger varmvattnet eller espresson först? Det här är ingen komplicerad dryck att göra, men jag har sett den beredd på båda sätten.

Om det spelar roll, varför påverkar beställningen kaffets smak?

Två svar:
Suspended User
2015-02-10 05:28:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Tillsätt vatten till Espresso anses vara en Americano. Att göra det tvärtom kallas Long Black.

Enligt den artikeln och nedanstående källor bevarar Long Black crema, medan Americano-preparatet inte borde. Det sätt på vilket hällen görs kan bidra mer till att bevara eller förstöra crema än ordningen. En amerikaner ska inte ha någon crema och crema ska bevaras i en Long Black. Det är bevarandet eller förstörelsen av crema som kommer att påverka smaken (och därmed hälla) mer än ordningen.

Förintelse av crema förändrar mängden tanniner i drycken och ändrar därför dryckens kropp och munkänsla. Det är därför det smakar annorlunda.
Tack! Det är vettigt. Jag satsar fortfarande på att hällen betyder mer än ordningen och att crema kan bevaras på någon av metoderna. Men jag hoppas också att någon erfaren barista låter om det.
Jag är en erfaren barista, och det handlar om pour. Du kan säkert bevara crema i en americano genom att hälla vattnet i mycket långsamt och ner på sidan av muggen / koppen. Detta är dock tekniskt inte en riktig americano och inte heller en sant lång svart. Det är en hybrid. För att göra en bra lång svart, bör espresson bryggas eller hällas mycket försiktigt på muggens sida, bäst bevarar crema. En amerikaner borde tekniskt sett inte ha någon crema.
Perfekt! Jag redigerar svaret som sådant, tack!
@PatrickSebastien Jag visste inte att hällen är en viktig del av Long Black - tid att justera morgonhällen! det kan vara värt att redigera Chris i AK: s svar för att lägga till denna information i.
Edwarda Hayes
2019-09-13 18:41:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En Americano, som är känd som en Caffe Americano eller ett Cafe Americano är en typ av kaffe som skapas genom att tillsätta varmvatten till espresso. Det översätts som amerikanskt kaffe eftersom det var på det sättet som italienska baristor skulle uppskatta smaken av droppkaffe för amerikanska soldater som var stationerade i Italien under första och andra världskriget.

Steg när du gjorde detta amerikansk

 • Mal tillräckligt med espressobönor för 1 1/2 msk.

 • Se till att din espressomaskin har tillräckligt med vatten för att skapa ånga till kaffet.

 • Börja värma upp en gryta med vatten på en spis eller i en vattenkokare, om din espressomaskin inte har ett tillbehör som låter dig hälla hett vatten.

 • Placera espressomarken i portfiltret och packa marken jämnt med ett fäste på espressomaskinen eller botten av en sked.

 • Säkra Porte-filtret till espressomaskinen genom att placera det i jämnhöjd med maskinen och vrida åt höger.

 • Tryck på strömbrytaren på maskinen och låt vattnet värmas upp om det finns är en separat brytare för att sätta på maskinen och börja göra kaffe e.

 • Placera en liten espresso-kopp under portefiltret.

 • Tryck eller vrid på strömbrytaren.

 • Häll espresson i en kaffemugg.

 • 10. Häll mellan 1 och 8 oz.

  11.Stäng av espressomaskinen och njut av ditt kaffe.  Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
  Loading...