Fråga:
Kan koffein extraheras av kroppen när man smälter kaffesump?
Ludwik
2015-04-23 23:42:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag får höra att min farmor brukade dricka kaffe och sedan äta gräset med lite socker. Förutsatt att det fanns koffein kvar i dem, kan kroppen extrahera koffein från kaffesump genom att smälta dem, kontra att det kokas ut i form av kaffe?

Eller med andra ord, om någon skulle äta grunderna utan att dricka kaffe, kunde han känna några koffeineffekter?

Ett svar:
Robert Cartaino
2015-04-24 01:51:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Kaffegrundar är helt enkelt de slipade frön som finns i bäret av coffea växten, så ät upp! Även efter att bönorna har malts och extraheras i din favorit kaffedryck, de innehåller fortfarande mycket koffein och är perfekt smältbara.

Innan folk lärde sig att brygga kaffe åt folk bönorna för att få det kaffeboostet. Idag äter vi raka kaffebönor genom alla slags beredningar. Chokladtäckta espressobönor är ganska populära och har en ganska bra kick.

Att äta kaffebönor har till och med mer effekt än dricka kaffe eftersom inte allt koffein extraheras genom din bryggningsprocess. Enligt Journal of Agriculture and Food Chemistry är kvarvarande kaffesumpar från kaffebryggare av filter och espressotyp särskilt rikliga med antioxidanter. Dessutom får du alla fördelarna med den kostfiber som inte finns i din morgonbrygga. Njut av det!

Tja, skulle du titta på det! Och jag trodde att det bara kunde vara en mindre sak, om något ...
Du kanske vill klargöra avsnittet "mer effekt". Det har mer effekt om grunderna inte har bryggts (till skillnad från vad hans mormor gjorde). Det kommer att ha mycket mindre effekt om grunderna har bryggts eftersom koffein är mycket lösligt i varmt vatten och den normala bryggningsprocessen tar bort majoriteten av det.
Jag gjorde en gång misstaget att ha några handfull chokladtäckta kaffebönor medan jag väntade på en flygning ... Flygplatsen hade myntautomater i terminalen, mycket välsmakande, men de lämnade mig mer än lite nervös i planet. .. Mycket kraftfullare än ett par koppar kaffe.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...