Fråga:
Finns det en metod för att tillverka smaksatt kaffe utan sirap?
Ataxia
2015-01-30 04:55:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så vitt jag har sett skapas smaksatt kaffe genom att sätta bönorna i en tumlare med önskad sirapsmak.

Finns det en metod för att skapa smaksatt kaffe utan att använda sirap eller andra sötningsmedel?

Pratar du om smaksatt kaffe (slutprodukt) eller smaksatta bönor, eller båda? Det är möjligt att skapa smaksatta bönor som resulterar i smaksatt kaffe genom att tillsätta oljor i bönorna.
Ett svar:
Eric Platon
2015-01-30 08:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att det finns flera sätt att tillverka smaksatt kaffe utan sirap eller sötningsmedel.

Till exempel gör jag vaniljkaffe genom att blanda färska vaniljfrön med finmalt mediumstekt kaffe och försegla blandningen för någon tid (varaktigheten beror på vädret). Resultatet är ganska trevligt, med en liten touch av vanilj. Detta är inte en produkt --- bara för personligt bruk och fortfarande utforska. Skillnaden med sirap eller essens eller smak är att beröringen känns lättare och mer naturlig.


En grundläggande mekanism här är att blanda malet kaffe med lite krydda och låta blandningen sova för att smaken ska spridas .

En annan mekanism är att lägga lite kryddor direkt i en behållare med rostade bönor. Detta verkar mer lämpligt för kryddor som kanel (inget behov av att extrahera frön som för vanilj).

Jag har inte försökt blanda kryddor med gröna bönor, eftersom rostningsstadiet ändrar en många saker, men det borde vara en intressant väg.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...