Fråga:
Hur lägger jag till kardemumma i aeropressen?
Lamorak
2015-09-15 17:34:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag gillade ganska kaffe med kardemumma. För närvarande använder jag för att brygga kaffe hemma. Finns det något sätt att lägga kardemumma till bryggrutinen?

Ett svar:
hoc_age
2015-09-15 20:18:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kommer antagligen att kunna komma undan helt enkelt med malet kardemumma / kardemumma som läggs till på marken när du "förinfunderar" / torkar kaffesumpen i AeroPress. Det är förmodligen bäst att använda mycket finmalt, nymalt kardemumfrön. Du kanske till och med vill mala kardemumfrön tillsammans med ditt kaffe (dvs. i kvarnen samtidigt); du får lika fin slipning. Du kan dock få lite kardemommesmak kvar i kvarnen; detta kan (inte) vara önskvärt.

Som ett annat alternativ kan du också överväga ett stänk av det torra, malda krydda i koppen efter bryggning.

Förutom kardemumma eller svart kardemumma kan man också överväga kanel, muskotnöt, kryddnejlika, kryddpeppar, anis eller andra "bakkryddor". Något av dessa kan användas på ett liknande sätt. Jag använder till exempel nyligen riven muskot i marken när jag brygger häll och det ger en fin lukt och en aning smak i koppen.

Du kan också överväga att använda ett extrakt eller eterisk olja eller något sådant med hög intensitet. Du skulle antagligen vilja lägga till det i din kopp efter bryggning.

Jag ser några problem som du kan behöva kringgå , specifikt för AeroPress, som du kan stöta på med någon av dessa kryddor. Ett problem du kan stöta på är ganska kort infusionstid som ofta används i AeroPress; ett alternativ kan vara att försöka bränna kryddan i vattnet när du kokar upp det , men du riskerar att bränna kryddan eller på annat sätt förorena vattenkokaren (men det kan vara värt ett försök att koka i en vanlig kokpanna). Ett annat problem är att vissa kryddor har en ganska stark hydrofob tendens (speciellt kanel), så det kan vara nödvändigt att röra grunden mer noggrant än vanligt för att se till att kryddorna smälter in i vattnet. Dessa kryddor kan också lämna en del smak i AeroPress, så överväga att tvätta noggrant och strax efter bryggningen. Och du kan få en antydan till krydda nästa bryggning ... så se till att det är något du inte kommer att ha något emot i framtiden!

EDIT: Fler tankar baserade på en senare fråga: Det finns några andra förslag från recept som detta och detta (något godtyckliga toppsökningsträffar). Den förstnämnda föreslår att använda en fransk press / cafetière (ger längre krypningstid) och den senare rekommenderar att mala kryddan med kaffebönorna .

Även om jag vanligtvis tar min "cuppa" svart och enkelt, är det enstaka kryddstänk trevligt! Jag gör det i allmänhet om jag köper en "experimentell" påse med bönor som jag inte bryr mig om - det hjälper som en mask. :) Jag skulle gärna höra hur det blir - lägg gärna till ett självsvar om du hittar något som fungerar!
Tack för svaret! Jag tänkte på att sätta slipad kardemumma på kaffemalet, men som ni nämnde är jag inte säker på om den * korta infusionstiden * räcker för att uppnå full arom. Men jag har hittat några andra källor som tyder på samma, så jag kommer att försöka lägga upp resultat :)
En annan sak, som jag inte har försökt, kan vara att lägga kardemumman (eller annat krydda) i vattnet när du kokar upp det. Detta kommer att ge kryddan längre att branta / infusera ... men du riskerar också att bränna kryddan (och förorena vattenkokaren!) - Ändå tror jag att jag ska lägga till detta i svaret ovan!


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...