Fråga:
Kan en handhållen mjölkskummare producera mikroskum?
Robin
2016-01-26 19:11:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När du ångar mjölk med en ångstång, säger många källor som jag hittat att textureringsfasen för mjölkskumning endast kan göras innan mjölken når kroppstemperaturen, varför det är viktigt att kyla mjölk och mjölkkanna eftersom det tillåter tid för den här processen.

Eftersom en handhållen mjölkskummare (som Aerolatte) behöver mjölk värmas upp innan den skummar, är det möjligt att producera mikroskum av god kvalitet?

Har du aldrig hört talas om en aerolatte, kan du utöka vilken dryck du precis gör?
Aerolatte är bara ett märke av mjölkskummare, i huvudsak en visp, jag är säker på att du kommer att ha sett dem tidigare. Jag pratar bara om att göra mjölkbaserat kaffe som kräver mikroskum av god kvalitet, som en platt vit, latte eller cappucino.
* Tips: * Om du träffar kannan mot en massiv träyta efter att ha producerat skummet samlas större droppar skum längst ner och tunnare överst. Så, ett mer konsekvent skum kan förvärvas på toppen.
Ett svar:
Induction
2016-01-27 10:16:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan verkligen inte jämföras med en ångstav, men ja, du kan helt få okej mjölkstruktur med en. Ärligt talat har jag dock haft bättre framgång med en fransk press. Värm mjölk via spisstopp, lägg mjölken i en ren fransk press och tryck och dra steget upprepade gånger tills mjölken skummar. Det är inte perfekt - men tillräckligt bra för att hälla lite lattekonst.

Ah ok, jag hade sett några videor av den metoden men var inte säker på hur du skulle styra stora bubblor. Skål för svaret. Jag verkar få ett bra strukturerat skum från en aerolatte, men det stelnar lätt, tror att det beror på temperaturen när skumning börjar, så jag antar att det är oundvikligt för någon metod
Ett tips är att hålla kolven inne i den franska pressen när du häller ut mjölken. Du kan alltid försöka använda din aerolattee medan mjölken värms upp? Jag är inte säker på om det verkligen skulle betyda eller inte. Om du tittar på slutet av den här videon - de använder en fransk press och det verkar fungera ganska bra. https://www.youtube.com/watch?v=rpyBYuu-wJI


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...