Fråga:
Vad gör kaffe från ett kafé / café bättre än det kaffe jag gör hemma?
Paddy Livingstone
2016-12-15 18:01:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beroende på kaféet jag besöker tycker jag ofta att jag gillar kaffe mer än det kaffe jag gör hemma eller som jag har i andra människors hem. Naturligtvis har kaféer och butiker större och mer snygga maskiner och ofta sina egna blandningar, men vad är det som maskinerna gör som hemmakaffemaskiner inte kan matcha?

Hemma har jag en Delonghi Dedica-maskin som har bra recensioner för kvalitetskaffe och jag har använt alla slags olika kaffeblandningar inklusive de från kaféerna själva.

Ett svar:
Mayo
2016-12-15 21:47:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tre saker bidrar till en god kopp kaffe.

  • Själva kaffet.

  • Verktygen som används för att förbereda kaffe.

  • Färdigheterna hos den som gör kaffet.

Såvida du inte talar om espresso eller espressobaserat drycker (cappuccino) färdigheten är lätt att utveckla.

Använder du en kvarn eller ett blad för att mala ditt kaffe? Eller använder du förmalt kaffe? Detta, tro det eller inte, gör en enorm skillnad. Kaféer använder en grindkvarn för att få en jämn malning.

Utan att känna till de kaféer du hänvisar till (liksom dina egna bryggvanor) är det svårt att ge ett motiverat svar. Det kan helt enkelt vara det använda kaffe och mängden kaffe som används.

Jag tror att du nämnde det mesta. Jag vill betona kvarnen mer, det är enligt min mening det första bästa sättet att förbättra hembryggt kaffe (köp hellre en billig espressomaskin och en dyr kvarn än tvärtom). För det andra föreslår jag att han kontrollerar sitt vatten och om det är för hårt, köp ett filter eller lämpligt vatten på flaska. En annan faktor är att, beroende på kafé, kommer baristorna att ringa in espresson minst en gång, förmodligen flera gånger om dagen för att alltid få bästa resultat. Hemma är det nästan omöjligt eftersom du skulle springa igenom alldeles för mycket kaffe.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...