Fråga:
Varför förlorar kaffe koffein när det rostas?
Caleb Kleveter
2015-12-31 21:38:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har hört att kaffe faktiskt tappar koffein när du rostar det, vilket innebär att mörkare blandningar har mindre koffein. Varför är det här?

Ett svar:
Suspended User
2015-12-31 23:36:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är en mycket vanlig missuppfattning. Kaffe tappar inte koffein eftersom det rostas. Det missförstås ofta att mörkare rostar har mindre koffein. Koffeins smältpunkt är 455F, vilket ligger långt över vad de flesta bönor når under rostningsprocessen. I huvudsak förändras koffeinhalten eftersom bönornas massa / densitet förändras (de tappar vatten och genomgår förändringar i rostningsprocessen). Om du mäter ditt kaffe i volym kommer täta grönare bönor att ha mer koffein. Om du mäter efter vikt har mörkare rostade bönor mer koffein. Den totala mängden koffein i en sats bönor förändras väldigt lite, om någon.

Vad sägs om mängden koffein i det flytande kaffe jag dricker?
@WarrenP - koffeinet extraheras från de malda bönorna i bryggningsprocessen, så kaffe från alla sorters bönor kommer ungefär att spegla bönorna de kom ifrån. Det är en liten förlust av koffein under rostningsprocessen när du blir mörkare, men det är bara cirka 4% förlust från ljus till mörkt, så som Chris konstaterade, ganska försumbar.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...