Fråga:
Vad ger "diner" kaffe sin distinkta smak?
Sam Whited
2015-02-09 02:31:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Åtminstone i USA (och förmodligen någon annanstans) är middagar på kvällen ett populärt ställe att få en billig kopp joe. Enligt min erfarenhet har dinerkaffe en smak som vanligtvis inte finns någon annanstans (de flesta kallar det "dåligt", men det är inte vad den här frågan handlar om.)

Jag undrar vad som orsakar denna smak, och hur de alla får sådant liknande smakande kaffe? Jag antar att bryggningsprocessen har något att göra med det (de stora kommersiella droppbryggerierna som alla verkar använda), men jag har varit på andra platser som använde dem med olika stek och de smakade alla olika.

Så vad mer får dinerkaffe att smaka som dinerkaffe? Exempel på sådana platser som betjänar detta är kedjor som Waffle House, men också enskilda / lokalt ägda middagar.

Jag antog alltid att detta berodde på användningen av (i allmänhet billigare) [robusta] (http://en.wikipedia.org/wiki/Robusta_coffee) snarare än [arabica] (http://en.wikipedia.org/wiki/ Coffea_arabica). Beviljas, detta är överförenkling, eftersom det finns så många sorter, men här är [en artikel] (http://www.thekitchn.com/coffee-basics-the-difference-b-41949) om skillnader. Kan du kvalificera vilka attribut du tillskriver "diner coffee" - t.ex. lägre syra, men högre bitterhet, kan innebära robusta. Varumärke kan föreslå variation, men det är nog svårt att lära sig.
Hm ... Jag önskar att jag kunde definiera smaken lite bättre; Jag skulle säga att dinerkaffe i allmänhet är bittert och mycket mörkt. Inte mycket smak ... och jag har redan tagit bort adjektiv.
Bunn-o-matics överlägsna bryggkraft.
Tre svar:
Justin C
2015-02-09 07:29:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att det är en kombination av gamla inaktuella grunder som sitter på en brännare i långa timmar. De platser du nämner är vanligtvis öppna dygnet runt eller något nära det och har folk som beställer kaffe vid alla tider på dygnet, så allt görs i förväg och hålls varmt hela dagen.

De billigaste kaffeleverantörerna blanda vanligtvis bönor överallt och alla lagrar dem långt efter varje friskhetsdatum. Diners kör på små budgetar och köper i allmänhet de billigaste grejerna, så de har alla samma "smak".

Den kombinationen är inte bara en matsak, jag skulle också säga att den är densamma som billig bensinstation kaffe i USA.

Jag skulle slå det mer om det inte höll mig vaken bakom ratten mer än några gånger.

hoc_age
2015-02-09 22:56:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kommentarer till frågan ovan, men jag skulle också utöka detta som ett svar eftersom jag inte ser det nämnt ännu.

En annan möjlighet till "diners kaffesmak" kan bero på användning av robusta snarare än arabica. Robusta tenderar att vara billigare än arabica, så detta kan också vara en anledning för dess användning (och den citerade "billigheten") av koppen. Om du är van vid kafékaffe (som tenderar att vara arabica) är det en ganska annorlunda (om än inte nödvändigtvis obehaglig) upplevelse. Se även denna fråga om arabica och robusta.

Beviljas, denna arabica / robusta-distinktion är överförenkling, eftersom det finns så många sorter, men här är en artikel om skillnader. Till exempel tenderar robusta att ha lägre surhet, men högre bitterhet. Om det här är attributen du attribut, kan det vara ytterligare robusta bevis.

Om du skulle lära dig varumärket kaffe som bryggs, kan det tyda på variationen av bönorna, men det är nog svårt att lära av generiska, anonyma middagar.

Sean Helmi
2016-03-26 07:06:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matställen för kaffebryggare som Bunn lagrar vatten i en tank och håller det varmt 24/7, och kör sedan varmt vatten genom marken väldigt snabbt. Diners gillar detta eftersom de inte behöver vänta på att vattnet värms upp och kaffet bryggs snabbt och förblir relativt varmt. Men som vi alla vet gör detta vattnet platt (för att inte tala om att kalcium byggs upp i tanken) och det finns inte tillräcklig kontakt för att extrahera all smak från kaffet. Jag har provat en Bunn "diner" kaffebryggare hemma och medan kaffet kommer snabbt och förblir varmt, lider smaken.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...