Fråga:
Vilken mängd kaffebär är bra för sylt?
Eric Platon
2015-02-18 19:50:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vissa gör sylt av kaffefrukter, och jag skulle vilja prova det. Det verkar svårt, eftersom det kräver att få riktiga frukter och så färska som möjligt --- förmodligen ännu svårare ur Green Belt.

Vilken mängd kaffe ska jag beställa?


Lite bakgrund: syltidén kommer från att läsa en berättelse kring barista-urvalet 2014 för att representera USA En utmanare samarbetade med en venezuelansk kaffebonde, vars mamma gjorde traditionell sylt med kaffe. Det är så jag började söka mer.

Jag har haft [kaffegelé] (http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_jelly), beredd med kaffe och agar eller gelatin; men det är mer som rostat / bryggt kaffe. Låter som om du är intresserad av att behålla hela körsbäret (som en [bevara / konservera] (http://en.wikipedia.org/wiki/Fruit_preserves#Conserve)) - skulle du överväga gröna (orostade) bönor eller bara kaffe körsbärsskal? Kan vara lättare att skaffa / använda. +1 för intressant idé.
Tidigt stadium med sylt faktiskt. Jag tror att frukten är nödvändig --- körsbärsskalet. Konserveringen är en bra idé till att börja med, faktiskt! Jag tänker på jordgubbar för deras sötma, men de är dyra.
Jag släppte gelé för andra frågor! Gelatiner och agar var fantastiska, särskilt på grund av kulturella och dietproblem, men jag föredrar att diskutera det på en annan fråga ;-)
Jag tror att * att bara använda torkade skal * skulle vara en bra start. Jag inser att skal är lättare att få, billigare och (om de torkas) kommer att skickas bättre. Och du kan försöka göra [* cascara *] (http://coffee.stackexchange.com/a/454/262) också :). En gång / om du hittar körsbär / bönor / skal, överväga att fråga om processen på [cooking.se]; tack till @Jefromi för att föreslå detta. Du kan överväga att ställa "någon gör kaffekonserver" där ändå (eller jag kan, om du inte vill ha ännu en SE-profil eller om du inte har något emot det).
Kanske att ändra detta för att fråga om de faktorer som gör en böna bra för sylt (och rekommendationer från bönor som har dessa egenskaper) skulle göra det mindre troligt att det stängs som opinionsbaserat?
Ett svar:
hoc_age
2015-02-20 01:51:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter mycket prat om den här frågan måste jag erkänna att jag har blivit lite besatt av detta koncept. Kanske ett parti besatt ...

Koncept. Jag ser tre andra möjliga sätt att göra en sylt / konserver / konserver / marmelad / gelé / ... av kaffefrukt (dvs. kaffebär / kaffekörsbär) eller kaffekörsbärsskal (med "skal" menar jag i princip frukten med borttagna frön - allt utom bönorna), i minskande ordning med faktiskt innehåll av kaffefrukt:

  • Använd hela frukten (eventuellt med frön och allt), så som att göra en konserver;
  • Gör något som en sylt eller marmelad med de strimlade, torkade, rehydratiserade skalen;
  • Infundera skalen som cascara, kasta de använda skalen och gör sedan en gelé av den resulterande bryggan (tisane).

Undantag. Observera att jag inte inkluderar kaffegelé, som är tillverkat av (konventionellt, rostat) bryggt kaffe, som nämnts tidigare; även inte inklusive att göra en sylt av rostat eller orostat kaffe bönor själva. Båda dessa är intressanta begrepp, men diskonteras här för att lämnas som separata ämnen.

Framsteg! Jag sökte en massa efter en källa med alla kaffekörsbär eller torkade skal. Amazon verkade inte ens sälja något (måste ha varit mitt fel !?). Jag frågade runt på några lokala kaféer, med små framsteg. Jag hittade några sidor, som den här och en från en NYT-blogg som gav en glimt av hopp om att skal (åtminstone) kunde hittas. Båda dessa artiklar pekar på att Counter Culture Coffee säljer dessa, men de finns inte i lager. En oerhört hjälpsam person från CCC pekade mig på Verve Coffee Roasters, som säljer kaffe körsbärsskal för cascara. För att få min del innan brådskan med kaffekörsbärsskal som utan tvekan skulle komma från det här inlägget beställde jag några. Eftersom jag har problem med att ha tålamod och väntar på att sakerna kommer fram började jag ...

Söker efter erfarenhet! Med all heder till OP @EricPlaton, skrev jag en fråga på kryddat råd om konceptet att göra sylt eller konserver av körsbärsskal eller hela kaffekörsbär. Jag skrev en kommentar om detta ovan, men jag hoppas fortfarande att OP inte har något emot det!

Mer att komma och alla kommentarer eller förslag är välkomna.

Var snäll och fortsätt! Svaren betyder :-)
Sidanot: det finns ett användbart [botaniskt diagram över kaffebönan på wikia] (http://coffee.wikia.com/wiki/Coffee_bean).


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...